Meat loaf, leuk met Pasen!
Een lekker gerechtje waar de hobbykok zich eens mee kan uitleven. De Amerikanen noemen het meat loaf. Ze zijn er dol op. Wij vinden het vaak wat teveel werk, vergeleken bij gehaktballen. En toch valt dat reuze mee. Op een feestelijke dag is het sowieso een aanrader, want het presenteert fantastisch (zie afbeelding). Vanwege het ei een aanrader voor Pasen!
U kunt dit gehaktbrood maken van allerlei soorten gehakt. In de Nederlandse keuken wordt het meest gekozen voor half-om-half maar dat is geen must. 100% varkensgehakt zal wat vetter uitvallen, lamsgehakt ook. Rundergehakt kan in pure vorm weer wat droger uitvallen. Kipgehakt zou ook kunnen, maar ik raad het af. Te “vluchtig” van structuur en te subtiel van smaak.
Was de spinazie, laat uitlekken en kook in aanhangend vocht gaar. Kook de eieren 8 minuten, laat ze “schrikken” onder koud water en pel ze. Week het broodkruim in de melk, voeg 2 eieren toe, daarna het gehakt. Kruid met onze meerdanvlees.nl kruidenmix of peper en zout en meng goed door elkaar. Leg een vel huishoudfolie op de werkplank en rol het gehakt hier in een rechthoek op uit met een deegroller.
Gaar het gehaktbrood (kerntemperatuur 60° C) in ongeveer 40 minuten. Klaar!
Dit recept is leuk voor uw paasbrunch
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.