Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Gekonfijte eend (confit de canard)

Gekonfijte eend (confit de canard)

Bereidingswijze

Gekonfijt met ganzenvet

Klassieker kan het waarschijnlijk niet: echte confit de canard – in ganzenvet gesmoorde eend. Zalig, zalig, zalig. Misschien niet het allerlichtste eten dat we kennen, maar daar staat tegenover dat een klein beetje al meer dan genoeg is om hemelse voldoening te genieten. Confit de Canard is natuurlijk ook in potten te verkrijgen, maar u zou het echt eens zelf moeten maken – dan proeft u het verschil, dan kunt u erover meepraten, en dan weet u, de volgende keer dat u in de Périgord op vakantie bent, wat u mag verwachten als u deze dis bestelt in een restaurant.

Stap voor stap

Voorbereiding

Wrijf de eendenpoten in met grof zout. Zet ze weg in een gesloten aardewerken terrine in de koelkast. Laat ze een nacht overstaan.

Laat het ganzenvet op zacht vuur langzaam smelten in een grote cocotte (braadpan). Een half glas water toevoegen, samen met de knoflook, de tijm, de rozemarijn en de jeneverbessen. Even omroeren. Nu de eend erbij. 2,5 uur zachtjes laten stoven. Gebruik een tandenstoker om te kijken of de eend gaar is: breek de scherpe punt van de tandenstoker af en steek in het vlees. De tandenstoker moet met gemak door het vlees heen gaan en uit het vlees mag geen roze vocht meer lekken. Leg nu de eendenpoten in een terrine. Giet het vet er door een filter overheen zodat het vlees bedekt wordt. Blijf ongeveer 2 cm onder de rand van de terrine. Laat de terrine afkoelen en zet hem voor MINSTENS een week in de koelkast. Denkt u er wel aan de terrine goed af te sluiten: vetten, en zeker ganzenvet, trekken heel gemakkelijk hinderlijke koelkastluchtjes aan!

De dag is daar aan tafel!

Breng het vet op temperatuur om de eendenpoten eruit te halen. Laat ze goed uitlekken. Bak ze in een koekenpan zonder toevoeging van enig vet om warm te worden binnenin en krokant aan de buitenkant.

Het kom nogal eens voor dat koks, nu ze toch op de “sjieke toer” zijn met deze eend, er nog een schepje bovenop doen door als garnituur foie gras, gefrituurde topinambour e.d. aan te bieden. Ons advies is: Hou het simpel en maak het niet te zwaar. Een lekkere, simpele aardappelpuree vangt een gedeelte van de vette smaak van de confit op en zorgt voor harmonie; een spruitje, beetgaar geserveerd, maakt de confit helemaal af.

De wijn nog

Met de wijn hebben we – financieel gezien – geluk. Confit houdt van min of meer betaalbare wijnen. We noemen een paar die er goed bij passen: Côtes de Provence, Côtes du Rhône, Côtes du Rousillon, Chinon, Gigondas.

Steriliseren en conserveren

U kunt de confit ook klaarmaken voor lange opslag door deze hermetisch af te sluiten (een grote weckpot is een idee) en gedurende twee uur au bain marie (in een waterbad) in de oven op 100°0‘ C te verwarmen. Omdraaien, af laten koelen….ach, u weet dat wel.

HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Conserveren
Frambozenjam
Conserveren
Bramenjam
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:Graag weer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Oldenzaal
8
Wederom een goede levering
De bestelling was goed verzorgd en het vlees zag er mals uit, dus kwaliteit als altijd, ook weer andere producten erbij besteld om uit te proberen. de levering was volgens planning en goed tijdstip.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Laren
7
Een tevreden klant
Het vlees was goed verpakt en ik zal in de toekomst waarschijnlijk nog een bestelling plaatsen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Borgerhout
10
Uitstekend
Top kwaliteit vlees en super verpakt. Echt een aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Horst aan de maas
10
super
Ik heb een cadeaubon besteld. Die was er binnen 5 minuten via de mail. Mijn schoonzoon eet graag vlees van de barbecue van Meerdanvlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Supertrots! Dank u!

- Hengelo
7
Prima
Uiteraard hen ik nog niet alles geproefd. Het pakket zag er goed verzorgd uit. Het was net op tijd , de koelelementen waren ontdooit. Een aardig briefje bij de ossenworst dat deze s‘morgens gemaakt was en zondag op kleur en smaak zou zijn . En inderdaad prima !
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor de update! Koelelementen horen min of meer ontdooid aan e komen, dat klopt wel. Ze moeten de kou immers afstaan aan de omgeving. Belangrijk is dat de inhoud van de doos binnen de wettelijke norm van 2-7 graden blijft.Onze oude reactie: Klopt als een bus. Kiyoh houdt geen rekening met onze handige kalender en gaat ervan uit dat iedereen alles de volgende dag in huis wil hebben. Wat met ons heerlijke vlees natuurlijk helemaal niet zo is soms. Goed bevallen allemaal?

- Almere
10
Top geregeld
Vandaag gekozen voor afhalen Alles lag klaar op de afgesproken dag De receptioniste handelde de bestelling zeer vriendelijk af
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Hellendoorn
10
Top
Keurig verpakt,mooi op tijd. Heel blij mee!
Reactie bekijken
Onze reactie

Anders wij wel, met uw tien! Dank u!!

- Mijdrecht
9.2
3318 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10