Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Gekonfijte eend (confit de canard)

Gekonfijte eend (confit de canard)

Bereidingswijze

Gekonfijt met ganzenvet

Klassieker kan het waarschijnlijk niet: echte confit de canard – in ganzenvet gesmoorde eend. Zalig, zalig, zalig. Misschien niet het allerlichtste eten dat we kennen, maar daar staat tegenover dat een klein beetje al meer dan genoeg is om hemelse voldoening te genieten. Confit de Canard is natuurlijk ook in potten te verkrijgen, maar u zou het echt eens zelf moeten maken – dan proeft u het verschil, dan kunt u erover meepraten, en dan weet u, de volgende keer dat u in de Périgord op vakantie bent, wat u mag verwachten als u deze dis bestelt in een restaurant.

Yvonne

Stap voor stap

Voorbereiding

Wrijf de eendenpoten in met grof zout. Zet ze weg in een gesloten aardewerken terrine in de koelkast. Laat ze een nacht overstaan.

Laat het ganzenvet op zacht vuur langzaam smelten in een grote cocotte (braadpan). Een half glas water toevoegen, samen met de knoflook, de tijm, de rozemarijn en de jeneverbessen. Even omroeren. Nu de eend erbij. 2,5 uur zachtjes laten stoven. Gebruik een tandenstoker om te kijken of de eend gaar is: breek de scherpe punt van de tandenstoker af en steek in het vlees. De tandenstoker moet met gemak door het vlees heen gaan en uit het vlees mag geen roze vocht meer lekken. Leg nu de eendenpoten in een terrine. Giet het vet er door een filter overheen zodat het vlees bedekt wordt. Blijf ongeveer 2 cm onder de rand van de terrine. Laat de terrine afkoelen en zet hem voor MINSTENS een week in de koelkast. Denkt u er wel aan de terrine goed af te sluiten: vetten, en zeker ganzenvet, trekken heel gemakkelijk hinderlijke koelkastluchtjes aan!

De dag is daar aan tafel!

Breng het vet op temperatuur om de eendenpoten eruit te halen. Laat ze goed uitlekken. Bak ze in een koekenpan zonder toevoeging van enig vet om warm te worden binnenin en krokant aan de buitenkant.

Het kom nogal eens voor dat koks, nu ze toch op de “sjieke toer” zijn met deze eend, er nog een schepje bovenop doen door als garnituur foie gras, gefrituurde topinambour e.d. aan te bieden. Ons advies is: Hou het simpel en maak het niet te zwaar. Een lekkere, simpele aardappelpuree vangt een gedeelte van de vette smaak van de confit op en zorgt voor harmonie; een spruitje, beetgaar geserveerd, maakt de confit helemaal af.

De wijn nog

Met de wijn hebben we – financieel gezien – geluk. Confit houdt van min of meer betaalbare wijnen. We noemen een paar die er goed bij passen: Côtes de Provence, Côtes du Rhône, Côtes du Rousillon, Chinon, Gigondas.

Steriliseren en conserveren

U kunt de confit ook klaarmaken voor lange opslag door deze hermetisch af te sluiten (een grote weckpot is een idee) en gedurende twee uur au bain marie (in een waterbad) in de oven op 100°0‘ C te verwarmen. Omdraaien, af laten koelen….ach, u weet dat wel.

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Conserveren
Frambozenjam
Conserveren
Bramenjam
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
8
Gewicht klopt niet allemaal.
Van het ene wat meer en het andere wat minder. Kan wel meer dan 10% zijn.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hè, wat jammer nou weer dat we dit van u moeten horen via de recensies! Wij hebben een gouden regel: inderdaad, het is heel moeilijk om het gewicht van vers vlees op de gram precies uit te kienen - het ene beestje is het andere niet. Maar....de regel is: krijgt u teveel, dan is dat voor onze rekening, krijgt u te weinig, dan behoort u daarvoor geld terug te krijgen. Onze elektronische weegsystemen vangen het grootste gedeelte van producten met ondergewicht af. Heel af en toe schiet er eentje tussendoor. Gewoon aan de bel trekken hoor! U heeft recht op compensatie!

- Lisse
10
Goede kwaliteit, goede levering
Goede kwaliteit vlees! Ook zeer snelle levering op een heel correcte wijze. Zelfs allerlei koelelementen waren bijgesloten! Kortom helemaal tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank, ook namens PostNL. Mag best wel eens gezegd worden dat die hun stinkende best doen in deze barre tijden:)

- Zaltbommel
10
Zeer tevreden
Het produkt komt goed gekoeld binnen via Post.nl In eerste instantie zette ik mijn vraagteken hierbij maar dat bleek dus niet nodig te zijn.Het vlees is heel goed van kwaliteit.Top dus
- Almere
9.2
2921 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10