Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Gekonfijte eend (confit de canard)

Gekonfijte eend (confit de canard)

Bereidingswijze

Gekonfijt met ganzenvet

Klassieker kan het waarschijnlijk niet: echte confit de canard – in ganzenvet gesmoorde eend. Zalig, zalig, zalig. Misschien niet het allerlichtste eten dat we kennen, maar daar staat tegenover dat een klein beetje al meer dan genoeg is om hemelse voldoening te genieten. Confit de Canard is natuurlijk ook in potten te verkrijgen, maar u zou het echt eens zelf moeten maken – dan proeft u het verschil, dan kunt u erover meepraten, en dan weet u, de volgende keer dat u in de Périgord op vakantie bent, wat u mag verwachten als u deze dis bestelt in een restaurant.

Stap voor stap

Voorbereiding

Wrijf de eendenpoten in met grof zout. Zet ze weg in een gesloten aardewerken terrine in de koelkast. Laat ze een nacht overstaan.

Laat het ganzenvet op zacht vuur langzaam smelten in een grote cocotte (braadpan). Een half glas water toevoegen, samen met de knoflook, de tijm, de rozemarijn en de jeneverbessen. Even omroeren. Nu de eend erbij. 2,5 uur zachtjes laten stoven. Gebruik een tandenstoker om te kijken of de eend gaar is: breek de scherpe punt van de tandenstoker af en steek in het vlees. De tandenstoker moet met gemak door het vlees heen gaan en uit het vlees mag geen roze vocht meer lekken. Leg nu de eendenpoten in een terrine. Giet het vet er door een filter overheen zodat het vlees bedekt wordt. Blijf ongeveer 2 cm onder de rand van de terrine. Laat de terrine afkoelen en zet hem voor MINSTENS een week in de koelkast. Denkt u er wel aan de terrine goed af te sluiten: vetten, en zeker ganzenvet, trekken heel gemakkelijk hinderlijke koelkastluchtjes aan!

De dag is daar aan tafel!

Breng het vet op temperatuur om de eendenpoten eruit te halen. Laat ze goed uitlekken. Bak ze in een koekenpan zonder toevoeging van enig vet om warm te worden binnenin en krokant aan de buitenkant.

Het kom nogal eens voor dat koks, nu ze toch op de “sjieke toer” zijn met deze eend, er nog een schepje bovenop doen door als garnituur foie gras, gefrituurde topinambour e.d. aan te bieden. Ons advies is: Hou het simpel en maak het niet te zwaar. Een lekkere, simpele aardappelpuree vangt een gedeelte van de vette smaak van de confit op en zorgt voor harmonie; een spruitje, beetgaar geserveerd, maakt de confit helemaal af.

De wijn nog

Met de wijn hebben we – financieel gezien – geluk. Confit houdt van min of meer betaalbare wijnen. We noemen een paar die er goed bij passen: Côtes de Provence, Côtes du Rhône, Côtes du Rousillon, Chinon, Gigondas.

Steriliseren en conserveren

U kunt de confit ook klaarmaken voor lange opslag door deze hermetisch af te sluiten (een grote weckpot is een idee) en gedurende twee uur au bain marie (in een waterbad) in de oven op 100°0‘ C te verwarmen. Omdraaien, af laten koelen….ach, u weet dat wel.

HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Conserveren
Sinaasappelmarmelade
Conserveren
Frambozenjam
Conserveren
Bramenjam
Conserveren
Bramensapconcentraat
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

9
Alleen top geregeld
Super verpakt en super mooi vlees tot de volgende x
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze TOPSCORE!

- Annapaulowna
7
Vlees ziet er goed uit, maar veel plastic verpakkings materiaal
Het bestelde ziet er super uit !! Maar wat gebruiken jullie veel plastic/Tempex. Vlees in plastic vaccuum zal niet anders kunnen, maar grote tempex doos met plastic koel elementen heb ik al even niet gezien. Had liever gezien dat het verpakkingsmateriaal incl koelelementen van karton/papier zouden zijn ! Dit vind ik wel een gemiste kans in deze tijd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw bericht. Fijn dat u met ons meedenkt! We hebben in de 13 jaar dat we op de markt zijn alle verpakkingsmaterialen getest die we konden verzinnen. Hennep, karton, papier, schapenwol - om er maar een paar te noemen. Om allerlei redenen zijn we voorlopig bij EPS gebleven - die redenen kunnen variëren van kosten (die we door moeten berekenen aan u, de consument), isolatiewaarde maar ook duurzaamheid - onze EPS dozen worden 100% gerecycled voor het vervaardigen van licht beton (zoals gebruikt wordt voor de bouw van parkeergarages bijvoorbeeld). Wel hebben we geïnvesteerd in LIVING PACKETS, een Frans bedrijf dat op de markt komt met herbruikbare EPS dozen die 1000 keer meegaan en voorzien zijn van een LCD scherm in plaats van een papieren etiket (geen papierverspilling) en een GPS-tracker. U kunt het zien als een gasfles - u mag hem gebruiken en zelf ook hergebruiken om dingen te versturen. Levert u hem in, dan krijgt u statiegeld terug. Het wachten is op de introductie van dit revolutionaire idee in Nederland. Het plastic van de koelelementen is ook 100% recyclebaar en de koelelementen (die water bevatten) mogen in de oranje Kliko. "Papieren" koelelementen die men nog wel eens tegenkomt zijn jammer genoeg niet van papier. De lining is ook van plastic (anders zouden ze lekken) en die elementen zijn veel moeilijker te recyclen door de combinatie van plastic binnenin en een "duurzaam" velletje aan de buitenkant...

- Oosterhout
9
Snelle levering
Veel keuze voor de BBQ en voor een redelijke prijs.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Deventer
9
Ruime keus, uitstekende kwaliteit!
Bijzonder goed vlees, snel en goed gekoeld bezorgd!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Den Haag
10
Zeer goed, top
Zeer goed en netjes geregeld De volgende dag al, was snel dus
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw tien! Zo is et maar net: vóór 12.00 besteld? De volgende werkdag al in huis.

- Uden
9
vlees is goed aangekomen
degene waarvoor de BBQ was hebben genoten.
Reactie bekijken
Onze reactie

Super om te horen. Hartelijk dank voor uw recensie!

- Wierden
10
helemaal tevreden
wederom een top afhandeling van mijn bestelling, dit is nu denk ik de 4e keer dat ik wat via meerdanvlees bestel, het is netjes verpakt, het is op tijd, hoe het smaakt ga ik morgen ervaren, ik ben intens content. bedankt meerdanvlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat wil je nou als webwinkel nog meer dan klanten die intens content zijn? Heel hartelijk dank voor deze 10!!

- Veenendaal
10
top bedrijf
Perfect vlees en snelle levering ,het vlees ziet er altijd mooi uit en ben al jaren een zeer tevreden klant.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Anna Paulowna
9.2
3557 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10