Met gele biet en paarse winterpeen
Voorbereiding:
Snij de groenten dauphinoise (kleine blokjes) en kook ze samen, zonder water, in een afgesloten container in de magnetron tot ze gaar zijn. Breng op smaak met wat zout.. Kook de zilvervliesrijst in zout water beetgaar.
Bereiding:
Leg de varkenswangen (ook wel: varkenskonen) met het vet in een cocotte of braadpan en laat ze op een laag vuurtje langzaam warm worden (rond de 70° C). Vermeng de rijst met de groenten en een paar lepels van het vet van de varkenskonen.
Wijntip:
Een wijn die de vettigheid van de saus kan hebben, terwijl hij de lichte smaak van wit vlees niet gaat overheersen. Een Beaujolais zou goed kunnen. Een mooie Tavel is te proberen.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Heel hartelijk dank!