een Franse slow-cookinglekkernij
Zilveruien van een heel klein formaat. Bij ons verdwijnen ze meestal in een pot met zuur. Ze verdienen beter. Het zijn uien, natuurlijk, maar ze zijn wel zachter van smaak dan de meeste uien. Ze zijn daarom zeer geschikt om te worden gestoofd, gekonfijt.
Schil de uitjes. Ga voorzichtig te werk want we gaan ze in hun geheel konfijten.
Hoeveelheid boter, wijn en suiker:
Hoe meer zilveruien u neemt, des te minder (in verhouding) wijn, boter en suiker u nodig zult hebben. Let erop, dat, hoe dan ook, de zilveruien nét onder staan. Het hangt dus ook sterk af van de grootte van uw pan.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.