Lekker voor bij het diner of de barbecue
We zien ze steeds vaker in de supermarkt: eetbare bloemetjes (klik op de link voor een overzicht*). Viooltjes zijn erg lekker, bijvoorbeeld. Bloemen van allerlei soorten kunnen verwerkt worden in warme en koude gerechten. In een gemengde salade bijvoorbeeld: maak een mooie luchtige saladesamenstelling van bladslasoorten (zonder ui), maak de salade aan met een vinaigrette en garneer af met wat eetbare bloemetjes. Een prachtige salade, in een paar minuten op tafel!
Julienne
Julienne is een culinaire vakterm. Het is eigenlijk gewoon een duur woord voor in fijne reepjes snijden. Er zijn in de Franse keuken aardig wat termen die te maken hebben met snijpatronen. Dit zijn een aantal voorbeelden:
(*)Bron: http://culituin.jimdo.com/overzicht/
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.