Recept met een ster
We zien hem niet vaak bij de visboer en toch is de rog een zeer smakelijke vis. Mooie structuur, lekker vlees, vrij eenvoudig te bereiden. De Fransen zijn er gek op: in de betere restaurants staat “aile de raie” regelmatig op de kaart. De truc met rogvleugel is de cuisson: iets te lang in de pan en het vlees verliest vocht en valt uit elkaar. Dat is te allen tijde te vermijden. Ook op de barbecue heeft de rogvleugel zich sinds jaar en dag bewezen. Doen!
Maak een bedje van de garnituur, leg de rogvleugel erop en lepel wat saus over de vis. Bij dit gerecht is een salade van frisé met een lekkere ouderwetse vinaigrette erg op zijn plaats.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!