Recept met een ster
Niet zo weg van gebakken vis? Zeewolffilet leent zich ook uitstekend voor pocheren. Dit weergaloze recept. Dit recept heeft meegedaan aan het spraakmakende programma “Komen Eten” van SBS. Sterker nog, met dit recept heeft de kandidaat de week gewonnen!
Was de pastinaken en schil ze met de dunschiller. Ga daarna door met schillen zodat flinterdunne reepjes ontstaan. Snij deze op de breedte van tagliatelle. Kruid de zeewolffilets met peper en zout. Hak de sjalot fijn en zet hem op met wat boter, laat hem even zweten en blus meteen af met de wijn. Laat iets inkoken. Voeg de visbouillon toe met wat azijn, laurier en peper. Breng aan de kook. Bereiding: Laat de pastinaaktagliatelle zachtjes gaarstoven in een klein beetje boter. Blus af met wat wijn en laat indampen. Voeg een minuut of 5 voor het serveren wat slagroom toe voor een gladde saus.
Laat de pastinaaktagliatelle zachtjes gaarstoven in een klein beetje boter. Blus af met wat wijn en laat indampen. Voeg een minuut of 5 voor het serveren de crème fraîche toe voor een smeuïg geheel. Kruid intussen de zeewolffilets met peper en zout. Pocheer de vis in in de bouillon, 2-3 minuten aan weerszijden. Haal de vis uit de pan. Laat de bouillon op hoog vuur iets inkoken, passeer hem door een chinoise (puntzeef) in een sauteuse (pan met schuin oplopende wand) en zet weer op. Doe de overige slagroom erbij. Voeg de saffraan toe, laat reduceren en breng op smaak.
Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Heel hartelijk dank!