Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Gesauteerde eendenfilet met morieljes, brödekes en appelmoes

Gesauteerde eendenfilet met morieljes, brödekes en appelmoes

Bereidingswijze

Een vogelvlucht over het Sallandse land

Brödekes, een naam die men tegenkomt in de dialecten van Salland en Twente, hebben te maken met het woord braden. Het zijn in de schil in boter gestoofde nieuwe aardappeltjes. Erg lekker! Dit keer een leuk receptje met een overheerlijke filet de canard (eendenborst) en morieljes. Morieljes zijn niet elke dag te krijgen. U kunt hiervoor ook eens een shi-take proberen. Die is wat toegankelijker. Mocht u toch met de morielje aan de slag willen, even een paar tips:

  • Pluk morieljes niet zelf. Er is een giftige soort die er sprekend op lijkt
  • Was verse morieljes uitermate nauwkeurig: overal zit zand
  • Eet morieljes NOOIT rauw. Ze zijn alleen gekookt ongevaarlijk. In rauwe toestand kunnen ze vervelende darmklachten veroorzaken.
  • Al met al kan een gedroogde morielje of een morielje uit blik een hoop ellende voorkomen. Wij hebben de ingeweckte variant genomen.

Stap voor stap

Voorbereiding

Snij de kool ragfijn en stoof deze in boter met wat zout op een zacht vuurtje. Voeg eventueel wat water toe indien nodig. Hou warm apart.

Braad de brödekes in de schil aan in hete boter en stoof ze gaar. Breng op smaak met zout. Hou warm.

Snij de sjalot ragfijn en stoof deze ook in wat boter. Doof het vuur en hou apart.

Snij de vetlaag op de eendenborst met een scherp mes in een ruitmotief in en kruid de filet met zout en peper.

Bereiding

Leg de eendenborsten op de kant van het vel in een gloeiendhete koekenpan, zonder toevoeging van vet. De vetlaag in het vel van de eend levert voldoende bakvet op.

Eendenborst bakken

Bak de eendenfilet rond de 3 minuten aan weerszijde, afhankelijk van de dikte. Zorg voor een mooie rosé binnenkant. Raadpleeg eventueel onze kerntemperaturentabel.

Maak ondertussen de saus af: verhit opnieuw, bak de morieljes aan, blus af met rode wijn, laat even indampen en maak af met de room. Laat indikken tot een mooie saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Verwijder de eend uit het vet. Snij mooie plakken van de filets. Serveer op een bedje van de gestoofde kool, drapeer wat saus met morieljes op het bord. Garneer af met een takje verse tijm.

Geef bij dit gerecht een bijgerecht van (liefst) eigengemaakte appelmoes. Klaar!

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10