Een lekker voorafje. Leuk voor een zomerse barbecue-avond maar ook een prachtig begin voor een formeel diner, bijvoorbeeld met Kerst. Een simpele bereiding is vaak het lekkerst.
Pel de knoflook en snij de teentjes in fijne plakjes. Pel indien nodig de gamba’s ook. Hak de peterselie (aan de grove kant). Zet een koekenpan, liefst zonder antiaanbaklaag, op het vuur en laat deze gloeiend heet worden. Wrijf de gamba’s licht in met olijfolie. Doe ze in de pan. Draai ze na een seconde of 15 om. Na weer 15 seconden voegt u de knoflook toe met een scheut olijfolie (niet te veel). Temper de warmte bron ietsjes. Roer het geheel om tot de gamba’s gaar zijn (kwestie van enkele minuten), en let er op dat de knoflook niet verbrandt (daar wordt hij bitter van). Blus af met de witte wijn en laat deze even indampen. Voeg de peterselie toe, roer nog een paar keer om. Klaar!
Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner .
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.