Ris de veau à la poêle
Kalfszwezerik heeft een hele milde smaak. De smaak kan echter bij een al te grote portie een beetje tegen gaan zitten. Meestal zien we daarom de zwezerik als voorgerechtje of als begeleiding bij ander vlees, bij asperges of zelfs bij vis. Dit recept laat u zien hoe u de zwezerik kunt klaarmaken. U kunt zelf beslissen of u hem alleen laat optreden of in combinatie met andere dingen. Dit recept heeft meegedaan aan het populaire culinaire programma “Komen Eten” van SBS6. Sterker nog: De kok die het had gemaakt heeft de uitzending ermee gewonnen. Dus, snel aan de slag!
Voorbereiding:
Bereiding:
Serveertip:
Serveer de zwezerik met een klein beetje van de saus, het spek en leg eventueel een klein beetje van de kruiden op het bord. Als garnituur adviseren wij een in de schil bereide nieuwe aardappel.
Wijntip:
Zwezerik verdient een grote witte wijn. Puligny Montrachet bijvoorbeeld. Of, als u houdt van experimenteren: Een zoete wijn kan ook, zoals een Rietvallei Red Muscatel, of een Sauternes, of een Beaume de Venise.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!