Slow cooking op z’n best
Slow cooking!
Dit is een prachtig voorbeeld van “slow cooking”: maak een stoofpot met wang, rode wijn en bouquet garni en u heeft een kostelijke schotel. Dit recept heeft meegedaan aan het populaire culinaire programma “Komen Eten” van SBS6 in februari 2011 Sterker nog: We hebben de uitzending en daarmee de week ermee gewonnen. Dus, snel aan de slag!
Zet de groenten even aan met wat boter in een cocotte, tot ze beginnen te zweten. Verwijder de groenten uit de pan en schroei de kalfswang op hoog vuur snel dicht. Voeg de groenten weer toe. Blus af met de wijn en de kalfsfond. Zorg dat de kalfswang net niet helemaal onder de vloeistof staat. Voeg de kruiden en het gedroogde fruit toe. Voeg de gestoofde tomatenpuree toe. Breng aan de kook. Sluit de cocotte af met een deksel en zet op een zeer laag vuur, dat het geheel tegen de kook aanhoudt. Laat stoven tot het vlees door en door gaar is (4-5 uur). Haal het vlees uit de pan. Verwijder de tijm, salie, en rozemarijn. Pureer de groenten en het fruit met een staafmixer tot een gladde saus onstaat. Breng op smaak met peper en zout. Portioneer de kalfswang in stukjes die makkelijk te “behappen” zijn en leg deze terug in de cocotte. Klaar!
Serveer de gestoofde kalfswang met veel saus. Dat maakt het extra smeuïg. Als garnituur zou een aardappelpuree goed kunnen. Probeer eens een aparte aardappel, zoals een truffelaardappel bijvoorbeeld (Truffe de Chine). Deze donkerpaarse aardappel is wat grondiger van smaak en past perfect bij dit gerecht.
Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.