Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Gestoofde runderlenderollade met roomsaus, selderijpuree en gekaramelliseerde aardappelen

Gestoofde runderlenderollade met roomsaus, selderijpuree en gekaramelliseerde aardappelen

Bereidingswijze

Ook een gestoofde rollade is een festijn

Voorbereiding:

  • Snij de bleekselderij, de uien, de rode paprika en de wortelen in grove stukken.
  • Kook de aardappelen 10 minuten in zout water en giet ze af.
  • Snij ze in lange partjes (zoals Amerikaanse “Home fries”.
  • Maak de knolselderij schoon en snij deze in grove stukken. Kook ze in zout water tot ze goed gaar zijn, giet ze af en laat ze goed uitlekken.

Stap voor stap

Gestoofde runderlenderollade met roomsaus, selderijpuree en gekaramelliseerde aardappelen

Het vlees:

  • Braad de rollade snel aan in een cocotte met ruim boter.
  • Doe de groenten erbij en laat even doorbraden.
  • Verwijder de overtollige boter en blus af met de witte wijn.
  • Voeg daarna de bouillon toe, dek af met een deksel en laat 1,5 uur stoven op een heel laag pitje.
  • Haal het vlees uit de pan en hou apart.
  • Zeef de groenten uit het vocht en hou deze apart.
  • Zet de cocotte nu op hoog vuur en reduceer (laat inkoken) het vocht tot er ongeveer een derde over is.
  • Snij een klein gedeelte van de groenten op in fijne snippers en hou apart.
  • Doe de rest weer in de pan en pureer alles met een staafmixer. Voeg nu de overgebleven stukjes groenten erbij.

Maak ondertussen de garnituur:

  • Pureer de knolselderij met een staafmixer.
  • Roer er voorzichtig wat room doorheen en breng aan de kook.
  • Breng eventueel op smaak met wat zout.
  • Bak de aardappels in ruim boter met 2 eetlepels basterdsuiker. Zet de vlam niet te hoog zodat de aardappelen mooi kunnen karamelliseren. Als de suiker volledig is opgelost zijn ze klaar.

Saus en opdienen:

  • Snij de rollade in dunne plakjes.
  • Leng de saus aan met de room.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dresseer de plakjes over een torentje van selderijpuree op de borden.
  • Leg de aardappels erbij, giet wat saus op het bord en maak af met een toefje kervel of peterselie. Klaar!

Wijntip:
Een frisse rode wijn.

paasbrunch Dit recept is leuk voor uw paasbrunch

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10