Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Gevulde kalfsborst

Gevulde kalfsborst

Bereidingswijze

Een hele kalfsborst, gevuld met een lekkere farce, uit de oven

Een hele kalfsborst zelf klaarmaken. Top! Beetje werk maar minstens zo leuk als het bakken van een cake of een taart. Dus: schort voor en aan de slag!

Stap voor stap

Gevulde kalfsborst

Voorbereiding

  • Leg het vlees minstens twee uur van tevoren uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 145°C.
  • Snij het vlees halverwege de hoogte met een lang, dun mes in (zodat er een soort zak ontstaat). Maak geen opening aan de achterzijde.
Gevulde kalfsborst

Stoof de in halve ringen gesneden uien in boter tot ze goed gaar zijn.

Gevulde kalfsborst

Lieer de uien met iets bloem. Hak ze daarna heel fijn.

Gevulde kalfsborst

Doe de gehakte uien, de duxelles, het ei en de kruiden in een kom.

Gevulde kalfsborst

Voeg het gehakt toe, breng op smaak met zout en peper en vermeng goed.

Gevulde kalfsborst

Vul de “zak” met de farce.

Gevulde kalfsborst

Naai de voorkant dicht met rolladetouw, met behulp van een piqueernaald (ook wel pikeernaald).

Kalfsborst dichtnaaien

Gevulde kalfsborst

Bind de kalfsonderrib op als een rollade, zoals in deze instructie.

Gevulde kalfsborst

Bereiding

  • Braad de rollade even aan op hoog vuur in een brede braadpan met de rest van de boter
  • Leg de rollade in een braadslee en plaats in de oven
  • Braiseer (langzaam braden) de kalfsborst op 145° C in 4 uur gaar in de oven met de braadboter uit de pan. Giet het braadvocht telkens weer (elke 10 minuten) over het vlees (arroseren).
  • Zeef het bakvocht en deglaceer het met wat kalfsfond voor een heerlijke jus.
Gevulde kalfsborst

Serveertip

Snij de gevulde kalfsborst aan tafel in vrij dikke plakken en serveer met de jus. Klaar!

Gevulde kalfsborst

Wijntip

Een mooie rode uit de Rhône (Crozes-Hermitage, Côte Rôtie) of een rode (Macon, Saint Joseph) of witte (Meursault, Gaillac) uit de Bourgogne.

HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.

paasbrunch Dit recept is leuk voor uw paasbrunch

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10