Heerlijk in de winter
Een avondje Lapland in de winter. Sauna, gerookt elandenvlees en natuurlijk een versterkend glas Glögg. U heeft het vast wel eens zien staan bij onze grote vriend de Zweedse meubelfabrikant: Glogg. Ook wel Glögg, Glögi, Gløgg…..maar ja, dat heb je natuurlijk al snel met een alcoholische drank. Glögg is in flessen te krijgen, maar, net als met Glühwein, gaat er niets boven eigengemaakte. Bij deze het recept! Een typisch Scandinavisch drankje dat de wereld aan het veroveren is – de Nordische variant van punch en Glühwein. De Scandinaviërs drinken het rond de feestdagen.
Glogg wordt vaak geserveerd met zoetigheid – gemberkoek of lussekatter in Zweden (een soort zoet broodje met saffraan en rozijnen). In andere landen komen combinaties met rijstebrij en æbleskiver (appelbeignets) voor.
Van Glögg bestaan net zoveel recepten als er families zijn in Noord-Europa. Er zijn varianten met alcohol en alcoholvrije recepten. Bij deze laatste wordt wijn vervangen door fruitsap.
Bereiding:
Alles bij elkaar ingooien. Langzaam verhitten en niet laten koken. Regelmatig røeren. Zeven. Klåår!
Serveertip:
Serveer in glas. Wat amandelschaafsel bovenop staat leuk.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.