Gnocchi di patate alla crema di guanciale e radicchio
Gnocchi zijn heerlijke Italiaanse deegkussentjes van aardappel, griesmeel (alla Romana) of maismeel. Ze zijn verwant aan de Duitse Knödel. Erg leuk om zelf thuis te maken, maar ook kant-en-klaar te koop in de betere winkels. De meest gebruikelijke saus over de gnocchi is toch wel sugo. Klik op de link voor het recept. Andere sausen zijn voor de gevorderde italiëganger, die eens wat anders wil proberen. Precies daarvoor leent zich dit recept uitstekend.
Dit gerecht geeft een vrij pittige, vettige smaak van de room en de guanciale, en een iets naar het bittere nijgende van de radicchio. Als u voor wit gaat, dan een witte met een stevige uitspraak maar wel fris, zoals een Sauvignon Blanc. Wilt u rood, dan een lijvige, een Barolo, een Barbera d’Asti. Even een zoetje achterin de mond kan ook nog, met een mooie Amarone.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.