Masterclass vis beitsen
Gravad lax of gravlax is het Scandinavische antwoord op sashimi en gerookte zalm. Het wordt gemaakt van rauwe zalm die wordt gebeitst (gemarineerd). Zoals met veel geconserveerde producten het geval is werd gravlax door vissers bedacht om de vis langer goed te houden onderweg. Vroeger werd de vis gezouten en in zand bewaard om er vocht aan te onttrekken en het rijpingsproces te versnellen. Het woorddeel “grav” komt dan ook van “graf, gat in de grond”. Tegenwoordig gaan we wat civieler te werk. Zie hier een recept voor huisgemaakt gravad lax.
Snij de gravlax mooi dun uit. Serveer met knäckebröd, en een mooie dressing. Voor een elegante presentatie, kijk op dit recept.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.