Saus voor Mexicaanse gerechten
Toen de Spaanse conquistadores het Azteekse rijk kwamen lastigvallen in de 16e eeuw, stootten ze op een lokaal recept van een saus, genaamd “ahuaca-mulli,” dat niks anders betekent dan “mengsel van avocado”. De herkomst en betekenis van de woord avocado (ahuaca-tl in het Azteeks) zelf kunt u hier vinden. “ahuaca-mulli” raakte verbasterd tot “guacamole.”
De overlevering stelt dat de eerste versies van dit gerecht werden gemaakt van alleen avocado’s, chilipepers, tomaten, witte ui en zout. Pas later zouden korianderblad en limoen zijn toegevoegd. Wel een goed idee overigens…
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!