Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Haantje aan het spit uit eigen keuken

Haantje aan het spit uit eigen keuken

Bereidingswijze

Ja natuurlijk, u haalt ze wel eens kant-en-klaar bij de poelier. Maar zelf maken dan? Dat is toch veel leuker en gezonder? En het is nog eens spotgemakkelijk ook! Hier een eenvoudig recept:

Stap voor stap

Haantje aan het spit uit eigen keuken

Goede ingrediënten zijn het halve werk

We beginnen met de juiste ingrediënten. Een mooi Hollands haantje van meerdanvlees.nl. Een 50-60 gram kruidenboter. Uw

zijn daar uitstekend geschikt voor.  Verder een mooi bouquet garni, een lekkere kruidenmix (wij hebben onze vleeskruiden gebruikt) en wat olijfolie.

Haantje aan het spit uit eigen keuken

Vullen, stoppen

Controleer de buikholte van de haan en stop daar vervolgens de kruidenboter en het bouquet garni in. Als u gezouten kruidenboter heeft, hoeft u de buikholte verder niet te zouten. Rijg de haan vervolgens strak dicht met rolladetouw, met behulp van een stopnaald of lardeernaald.

Haantje aan het spit uit eigen keuken

Rijgen

Bind de poten en vleugels vast met rolladetouw en rijg de haan aan het spit. Controleer of de haan goed gebalanceerd is. Wrijf de haan in met olijfolie.

Haantje aan het spit uit eigen keuken

Kruiden

Kruid de haan. Als u onze kruidenmix gebruikt, behoeft u verder geen extra zout. Gebruikt u uw eigen mengsel, zorg dan dat de haan mooi hoog op smaak is. De smaak moet immers helemaal in het vlees trekken.

Haantje aan het spit uit eigen keuken

In de oven

Plaats het spit in de oven, met de grill op 175° C . Braad de haan in ruim een uur gaar en krokant. Gaat het wat te hard, temper dan de grill. Erg gevoelige plekken kunt u afdekken met wat aluminiumfolie. Plaats onder de haan een braadslee of bakblik. Hierin kunt u eventueel vocht opvangen dat van de haan afloopt. Hiermee kunt u vervolgens de haan ook weer af en toe instrijken.

Serveertip

Snij de haan aan tafel voorzichtig aan. De gesmolten boter in de buikholte loopt alle kanten op, dus hou daar rekening mee. Verwijder, zodra u erbij kunt, het bouquet garni. Dat heeft zijn werk gedaan en kan nu weg. Haantje aan het spit is lekker met allerlei groenten, met brood en met aardappel. Bij de Fransen zult u vaak een gekookte aardappel of puree tegenkomen, de Italianen prefereren “Patate al forno“, een aardappel die meegebraden wordt in de oven terwijl de haan aan het spit draait. Klik op de link voor het recept.

Wijntip

Wit kan, rood kan. Indien wit – iets fruitigs, zoals bijvoorbeeld een Pinot Blanc of Riesling uit de Elzas, een Côte de Beaune of Mercurey uit de Bourgogne, of een Touraine of Sancerre uit de Loirevallei. Indien rood – niet teveel poeha, simpel boeket, lekker fris, zoals een Pinot Noir uit de Elzas, een Beaujolais Villages, een Sancerre of  Côtes d’Auvergne uit de Loirevallei, een Arbois uit de Jura.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

9
Kwaliteit
Snelle en goede bezorging. Was een beetje huiverig gezien de levering niet met een speciale vervoerder werd geleverd. Al met al kwamen de spullen gekoeld en goed verpakt aan. Vraag mij wel af hoe dit te waarborgen valt in de zomer.Groot voordeel en tevens de reden dat ik voor meervlees heb gekozen is dat het niet als diepvries pakket wordt geleverd.Ik wil mijn ossenhaas of ribs direct kunnen bereiden.Voor herhaling vatbaar.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw uitvoerige antwoord! De zomer? Geen enkel probleem. We verhogen op basis van de weersvoorspelling de hoeveelheid koelelementen. Zo simpel is dat:) U heeft helemaal gelijk - diepvries doen we écht alleen als het niet anders kan, zoals bepaalde producten die uit Australië komen of om andere redenen alleen maar diepvries verkrijgbaar zijn. Vers is nou eenmaal het lekkerst en het gemakkelijkst.

- Den Haag
#organization Meerdanvlees.nl
9
smakelijk lekker vlees
echt smakelijk lekker vlees gebruik meer natuurlijke smaak maker bio kruiden , en geen chemische en kunstmatige smaak stoffen en ingespoten met anti biotica in het vlees toevoegen en graag nergens meer in all uw vlees arsortiment geen zout en transvetten meer gebruiken in vlees producten dat is echt ongezond en onsmakelijk en slecht voor de mens in uw online slagerij shoshop hou het echt puur natuur biologisch vlees, ik heb hekel aan nep kunstmatig vlees bah.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw hoge waardering!! U heeft helemaal gelijk: nep is niks. We zijn erg blij met u als jarenlange vaste klant en waarderen het heel erg dat u de moeite heeft genomen even een reactie te plaatsen. Ook aan de telefoon met u kletsen is altijd weer een feestje!Chemische toestanden, daar zijn wij niet van, dat weet u. Zout in onze kant-en-klare producten, dat moet u ons toch maar vergeven, anders houden we de boel niet goed...Graag tot uw volgende bestelling!

- amsterdam centrum
#organization Meerdanvlees.nl
10
Super kwaliteit
Groot assortiment, super kwaliteit, goedverpakt, fijne webshop.Kortom een plezier om te kopen en een feestje om op te eten.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Wijlre
#organization Meerdanvlees.nl
8
GOEDE SERVICE
Alweer een mooie voorraad van alles wat vlees in de vriezer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Klant naar ons hart! We hebben producten van hele hoge kwaliteit. Soms denken klanten daarom dat we duurder zijn en alleen maar bij bijzondere gelegenheden op tafel kunnen. Niets is minder waar! We komen met de prijs prima mee en, zeg nou zelf, waarom niet elke dag voor topkwaliteit kiezen? Bovendien - wie een "voorraadje" bestelt komt sowieso goedkoper uit met de bezorgkosten!

- Nijmegen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Uitstekend
Lekker vlees en goede service
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Dank voor deze maximale score!

- Appingedam
#organization Meerdanvlees.nl
6
Goede kwaliteit
Goede kwaliteit, ik bestel hier vaker
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We horen graag van u hoe we van uw 6 een 10 kunnen maken!

- Sneek
#organization Meerdanvlees.nl
10
Zoals gewoonlijk : heerlijk vlees en goed verzorgd geleverd.
zie boven
Reactie bekijken
Onze reactie

Topscore! Dank u wel!!

- Utrecht
#organization Meerdanvlees.nl
10
Que experiencia tan agradable.
Het is feest wanneer ik een bestelling bij jullie plaats, een échte verheuging en blijdschap alleen bij het zien van een zorgvuldige, keurige en vooral hygiënische verpakking. Allemaal werk van personen die een goed oog voor details hebben, die precies weten wat de klant(en) van hem verwacht verwacht(en). SUPERRRRRRRRRRR. GOGOGOGOGO. Tremendo. Gracias. Y sigue p'alante.
Reactie bekijken
Onze reactie

Muchísimas gracias por su compra y su amable comentario! Haremos todo lo posible para mantener usted tan satisfecho!

- Oss
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3122 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl