Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Haantje aan het spit uit eigen keuken

Haantje aan het spit uit eigen keuken

Bereidingswijze

Ja natuurlijk, u haalt ze wel eens kant-en-klaar bij de poelier. Maar zelf maken dan? Dat is toch veel leuker en gezonder? En het is nog eens spotgemakkelijk ook! Hier een eenvoudig recept:

Stap voor stap

Haantje aan het spit uit eigen keuken

Goede ingrediënten zijn het halve werk

We beginnen met de juiste ingrediënten. Een mooi Hollands haantje van meerdanvlees.nl. Een 50-60 gram kruidenboter. Uw

zijn daar uitstekend geschikt voor.  Verder een mooi bouquet garni, een lekkere kruidenmix (wij hebben onze vleeskruiden gebruikt) en wat olijfolie.

Haantje aan het spit uit eigen keuken

Vullen, stoppen

Controleer de buikholte van de haan en stop daar vervolgens de kruidenboter en het bouquet garni in. Als u gezouten kruidenboter heeft, hoeft u de buikholte verder niet te zouten. Rijg de haan vervolgens strak dicht met rolladetouw, met behulp van een stopnaald of lardeernaald.

Haantje aan het spit uit eigen keuken

Rijgen

Bind de poten en vleugels vast met rolladetouw en rijg de haan aan het spit. Controleer of de haan goed gebalanceerd is. Wrijf de haan in met olijfolie.

Haantje aan het spit uit eigen keuken

Kruiden

Kruid de haan. Als u onze kruidenmix gebruikt, behoeft u verder geen extra zout. Gebruikt u uw eigen mengsel, zorg dan dat de haan mooi hoog op smaak is. De smaak moet immers helemaal in het vlees trekken.

Haantje aan het spit uit eigen keuken

In de oven

Plaats het spit in de oven, met de grill op 175° C . Braad de haan in ruim een uur gaar en krokant. Gaat het wat te hard, temper dan de grill. Erg gevoelige plekken kunt u afdekken met wat aluminiumfolie. Plaats onder de haan een braadslee of bakblik. Hierin kunt u eventueel vocht opvangen dat van de haan afloopt. Hiermee kunt u vervolgens de haan ook weer af en toe instrijken.

Serveertip

Snij de haan aan tafel voorzichtig aan. De gesmolten boter in de buikholte loopt alle kanten op, dus hou daar rekening mee. Verwijder, zodra u erbij kunt, het bouquet garni. Dat heeft zijn werk gedaan en kan nu weg. Haantje aan het spit is lekker met allerlei groenten, met brood en met aardappel. Bij de Fransen zult u vaak een gekookte aardappel of puree tegenkomen, de Italianen prefereren “Patate al forno“, een aardappel die meegebraden wordt in de oven terwijl de haan aan het spit draait. Klik op de link voor het recept.

Wijntip

Wit kan, rood kan. Indien wit – iets fruitigs, zoals bijvoorbeeld een Pinot Blanc of Riesling uit de Elzas, een Côte de Beaune of Mercurey uit de Bourgogne, of een Touraine of Sancerre uit de Loirevallei. Indien rood – niet teveel poeha, simpel boeket, lekker fris, zoals een Pinot Noir uit de Elzas, een Beaujolais Villages, een Sancerre of  Côtes d’Auvergne uit de Loirevallei, een Arbois uit de Jura.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
teleurstellende ervaring
Wij kopen al enkele jaren vlees bij MdV en altijd tevreden over de kwaliteit en de verzending. De laatste keer hebben wij o.a slavinken besteld van 120 gram en zonder enige communicatie andere slavinken ontvangen van 100 gram. Hierover een mail verstuurd en kreeg toen een tegoedbon van € 0,30 die een maand geldig was terwijl ik alleen had gevraagd naar het verschil in besteld en geleverd. Klantenservice is gewoon knudde, de biefstukken zijn oke.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte heer Schrama. Dank voor uw beoordeling! U heeft ons attent gemaakt op een gewichtsverschil van 20 gram bij 5 slavinken. Wij hebben u onze excuses aangeboden en uitgelegd dat dit artikel inderdaad heel iets minder is gaan wegen omdat we zijn overgestapt op een nieuwe versie van dit product. We maken deze slavinken tegenwoordig helemaal zelf (en dus anders) en kopen ze niet meer kant-en-klaar in. Deze overstap heeft plaatsgevonden tussen de dag dat u heeft besteld en de dag dat we hebben geleverd. De kwaliteit van het artikel is er enorm op vooruit gegaan. U heeft volkomen gelijk - we hadden u moeten waarschuwen dat we u een heel iets lichter artikel zouden afsturen, te meer omdat dit artikel 6 cent per stuk goedkoper is. Dit was erbij in geschoten. Excuses daarvoor! We hebben onmiddellijk het verschil (dertig eurocent) vergoed Omdat u vaker bij ons besteld had hebben we dit verschil in een korting van 30 cent "gegoten". Een terugbetaling op uw rekening van 30 cent kost ons bedrijf ongeveer 1,5 Euro en dat leek ons, aangezien u terugkerende klant bent, een onverantwoorde optie. U heeft contact opgenomen met ons bedrijf via e-mail en heeft ons laten weten dat u niet tevreden was met de geboden uitleg. Ondanks de nogal cynische toon van uw e-mail (want, geloof het niet, ook wij zijn mensen) hebben we u netjes per ommegaande gevraagd aan te geven waar u zich niet in kon vinden. Uw antwoord was dat u hier verder niet over wilde corresponderen. Nu schrijft u deze negatieve recensie. De enige conclusie die wij hieruit kunnen trekken (en dat doen we echt niet vaak) is dat u, door ons niet de kans te geven uw "probleem" op te lossen, blijk geeft van het feit meer genoegen te halen uit het toebrengen van reputatieschade aan ons bedrijf dan aan het oplossen van dit voorval en het onderhouden van een vriendelijke en professionele verstandhouding met uw leverancier. En dat allemaal over dertig cent. Jammer. Jammer ook dat u onze biefstukken "oke" noemt. Dat zijn ze namelijk niet. Ze zijn fantastisch. Al zeggen we het zelf. Vr. groet, Klantenservice.

- Hazerswoude-Dorp
2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
9.2
2924 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10