Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Hamburgerbroodjes

Hamburgerbroodjes

Bereidingswijze

Zelf maken is toch altijd leuker

erik & yvonne

Zelf Big Mac Buns bakken
Zeg nou zelf: hamburgers zelf maken is natuurlijk pas écht leuk als je ook de broodjes (Big Mac Buns) zelf maakt. 

Gezonder
Het is niet alleen leuk werk, het is ook een stuk gezonder. Een hamburgerbroodje zonder E-nummers, zonder al te veel zout en suiker en zonder “broodverbeteraars” van dubieuze origine… De droom van iedere bewuste consument en elke ouder.

Zelf bakken is moeilijk
Is dat nou moeilijk, zo’n broodje bakken? Welnee! Bij deze een leuk recept.

.

.

 

 

Alle burgers op een rij

Al onze burgers op een rij

 .

.

 

Stap voor stap

Hamburgerbroodjes

Voorbereiding

Om en mooi luchtig deeg te verkrijgen beginnen we met een zogeheten voordeeg (ook wel starter of zetsel). Vermeng de ingrediënten goed en zet het mengsel weg op een aangenaam ware plaats (vensterbank bij de radiator bijvoorbeeld). Na een minuut of 20 is het voordeeg klaar. Het moet dan goed aan het bubbelen zijn geslagen. 

Hamburgerbroodjes

Ondertussen beginnen we met het deeg zelf: 

 • Stort de bloem in een kom
 • Voeg het zout toe 
 • Roer goed door elkaar
 • Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf mengen met een houten pollepel tot een egale, kleverige massa ontstaat
 • Voeg nu het voordeeg eraan toe
 • daarna de olijfolie
 • en blijf nu nog 5 minuten mengen tot het deeg zacht, egaal, meegaand en elastisch is. Hiervoor kunt u ook een keukenmachine gebruiken.
 • Maak van het verkregen deeg een bal en leg deze in een kom. Sluit de kom af met huishoudfolie.
Hamburgerbroodjes

Laat de kom 1,5-2 uur staan op een warme plek. Het volue van het deeg neemt hierbij 2-3 keer toe. Neem het deeg uit de kom en leg het op een bestoven werkblad.

Hamburgerbroodjes
 • Verdeel het deeg in 8-10 gelijke delen.
 • Draai er ballen van met de hand en
 • druk de ballen iets plat in de palm van de hand.
 • Leg de voorgevormde deegballen op een bakblik, ingesmeerd met wat boter of bedekt met bakpapier of een siliconenmat (bakvel)
 • Bedek de broodjes met een vochtige doek en laat ze 30-60 minuten narijzen
 • Steek 15-20 minuten voor het einde van de rijstijd de oven aan op 230 ℃
Hamburgerbroodjes

Maak een mengsel van de eidooier en de melk en bestrijk de broodjes. Bestrooi de broodjes met sesamzaad

Hamburgerbroodjes

In de oven

Bak de broodjes 20-25 minuten op 230 ℃. Haal de broodje uit de oven, leg ze op een rooster en laat ze 10-15 minuten afkoelen.

Vegetarisch De naam zou het niet doen vermoeden maar dit  recept is vegetarisch 

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
teleurstellende ervaring
Wij kopen al enkele jaren vlees bij MdV en altijd tevreden over de kwaliteit en de verzending. De laatste keer hebben wij o.a slavinken besteld van 120 gram en zonder enige communicatie andere slavinken ontvangen van 100 gram. Hierover een mail verstuurd en kreeg toen een tegoedbon van € 0,30 die een maand geldig was terwijl ik alleen had gevraagd naar het verschil in besteld en geleverd. Klantenservice is gewoon knudde, de biefstukken zijn oke.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte heer Schrama. Dank voor uw beoordeling! U heeft ons attent gemaakt op een gewichtsverschil van 20 gram bij 5 slavinken. Wij hebben u onze excuses aangeboden en uitgelegd dat dit artikel inderdaad heel iets minder is gaan wegen omdat we zijn overgestapt op een nieuwe versie van dit product. We maken deze slavinken tegenwoordig helemaal zelf (en dus anders) en kopen ze niet meer kant-en-klaar in. Deze overstap heeft plaatsgevonden tussen de dag dat u heeft besteld en de dag dat we hebben geleverd. De kwaliteit van het artikel is er enorm op vooruit gegaan. U heeft volkomen gelijk - we hadden u moeten waarschuwen dat we u een heel iets lichter artikel zouden afsturen, te meer omdat dit artikel 6 cent per stuk goedkoper is. Dit was erbij in geschoten. Excuses daarvoor! We hebben onmiddellijk het verschil (dertig eurocent) vergoed Omdat u vaker bij ons besteld had hebben we dit verschil in een korting van 30 cent "gegoten". Een terugbetaling op uw rekening van 30 cent kost ons bedrijf ongeveer 1,5 Euro en dat leek ons, aangezien u terugkerende klant bent, een onverantwoorde optie. U heeft contact opgenomen met ons bedrijf via e-mail en heeft ons laten weten dat u niet tevreden was met de geboden uitleg. Ondanks de nogal cynische toon van uw e-mail (want, geloof het niet, ook wij zijn mensen) hebben we u netjes per ommegaande gevraagd aan te geven waar u zich niet in kon vinden. Uw antwoord was dat u hier verder niet over wilde corresponderen. Nu schrijft u deze negatieve recensie. De enige conclusie die wij hieruit kunnen trekken (en dat doen we echt niet vaak) is dat u, door ons niet de kans te geven uw "probleem" op te lossen, blijk geeft van het feit meer genoegen te halen uit het toebrengen van reputatieschade aan ons bedrijf dan aan het oplossen van dit voorval en het onderhouden van een vriendelijke en professionele verstandhouding met uw leverancier. En dat allemaal over dertig cent. Jammer. Jammer ook dat u onze biefstukken "oke" noemt. Dat zijn ze namelijk niet. Ze zijn fantastisch. Al zeggen we het zelf. Vr. groet, Klantenservice.

- Hazerswoude-Dorp
2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
9.2
2924 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10