Recept uit de Chinese keuken
Har-gou is een met garnalenpastei gevuld meelzakje, uit de familie van de dim sum. Heel in de verte heeft het iets weg van ravioli. Har-gou is zeer verfijnd van smaak en vergt enig speuren naar de juiste ingrediënten. Naar mate de ervaring vordert zullen uw har-gou steeds beter lukken. Het maken is een heel leuk tijdverdrijf, dat staat vast. En dat uw eigengemaakte lekkerder zijn dan die van de afhaalchinees, dat kan ik u garanderen.
Bereiding:
Stoom de har-gou in ongeveer 12 minuten gaar in een bamboe stoommandje
Serveertip:
Serveer apart als voorgerecht, samen met andere dimsum (zie recept voor siu-mai), of, als hoofdgerecht, met wat mie en eventueel wat fu-zhu (klik hier voor het recept).
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!