Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Hazenbout in rozenbottelsaus met knolselderij en cantharellen

Hazenbout in rozenbottelsaus met knolselderij en cantharellen

Bereidingswijze

Recept met een ster

Dag van tevoren: 

  • Maak een marinade van rode wijn, water, azijn en suiker.
  • Leg hierin alle groenten, in grote dobbelstenen gesneden.
  • Voeg vervolgens de kruiden en de specerijen toe.
  • Leg nu de hazenbouten in de marinade, dek af met transparante folie en laat 24 uur marineren op een koele plek.

Dag zelf: 

  • Steek de oven aan op 200 graden.
  • Was en borstel de selderijknollen goed af.
  • Kort het loof in tot ongeveer 6 cm boven de knol.
  • Snij de knollen overlangs door en besprenkel de binnenzijde met iets citroensap om het verkleuren tegen te gaan.
  • Bestrooi met peper uit de molen.
  • Maak 4 hoopjes van grof zeezout op een bakblik en zet daar de selderijknollen rechtop in. Op 200 graden in de oven zetten en langzaam de hitte verminderen om aanbranden te voorkomen. Ongeveer 40 minuten garen.
  • Kook en pureer de aardappelen.

Bereiding:

  • Haal de hazenbout uit de marinade en laat hem goed uitlekken.
  • Droog hem af met keukenpapier. Bestrooi met onze meerdanvlees.nl-kruidenmix of met peper en zout en schroei in hete olie op hoog vuur dicht.
  • Na het omdraaien een klontje boter toevoegen en nog even door laten garen.
  • Zodra het vlees de juiste kleur begint te krijgen moet het uit de pan.
  • Daarin gaan nu alle groenten.
  • Snel aanbakken, en tomatenpuree en rozenbotteljam toevoegen.
  • Even doorstoven totdat de groenten licht gekaramelliseerd zijn.
  • Nu mogen de hazenbouten weer in de pan.
  • Tot drie maal toe met drie eetlepels marinade blussen.
  • De overgebleven gevogeltefond erbij doen.
  • Op laag vuur een uur laten stoven tot het vlees gaar is.
  • Hol ondertussen de selderijhelften voorzichtig uit met een lepel.
  • Pureer het selderijvlees door een zeef.
  • Zet een pannetje op met ¾ van de gevolgeltefond en kook hierin het gepureerde selderijvlees.
  • Doe de gepureerde aardappel erbij om een gebonden saus te verkrijgen.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • De kwark en 4 el. crème fraîche toevoegen.
  • Daarna 30 gr. oude kaas.
  • Sla de eiwitten nu stijf, en spatel het schuim door het mengsel.
  • Breng het geheel aan in de uitgeholde selderijknollen. Bestrooi met de rest van de oude kaas.
  • Plaats in de oven en bak 10-15 minuten tot een korstje bovenop ontstaat.
  • Hazenbouten weer uit de pan halen, de saus indampen tot gewenste dikte.
  • Met crème fraîche en boter verrijken en door een zeef gieten.


Serveertip:
Serveer de hazenbout met de selderijknol en giet wat saus over de haas. Serveer hierbij wat kleine gebakken cantharellen en eventueel een gebakken bosuitje. Klaar!

Wijntip:
Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny, of een Aloxe-Corton kunnen zijn. Uit de Bordeaux een mooie Fronsac of Saint-Emilion. Ook een goeie Châteauneuf-du-Pape misstaat hier niet bij. 

 

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Goede kwaliteit
Fijn dat jullie aanbod hebben in natriumarme producten
Reactie bekijken
Onze reactie

Graag gedaan!

- Rijssen
10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
10
Zeer verzorgd
Zeer verzorgd ingepakt en het vlees was van hoge kwaliteit, zeker voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk bedankt!

- Amsterdam
10
Helemaal perfect!
Het was de eerste keer dat ik vlees bestelde op internet. Ivm temperatuur vond ik dat wel spannend. Maar dit was zo perfect ingepakt en gekoeld dat ik daar geen twijfel over heb dat het koel genoeg is gebleven.
Reactie bekijken
Onze reactie

The proof of the pudding is in the tasting! Blij dat we u hebben kunnen overtuigen! Inderdaad, onze piepschuimen dozen zijn speciaal ontwikkeld om gedurende 48 de temperatuur van uw koelkast na te bootsen. Meer dan genoeg tijd om uw bestelling koel bij u aan de deur te krijgen, dus.

- Marknesse
10
Excellent
Goede producten, goed verpakt. Till next time
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Wat een feest! Dank voor uw reactie en inderdaad, graag tot spoedig!

- Utrecht
10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9.2
3624 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10