Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Hazenpeper

Hazenpeper

Bereidingswijze

Een heerlijk seizoensgerecht

Hoe de naam is ontstaan is een raadsel. Sommigen zeggen dat het antwoord ligt in de middeleeuwen. In die tijd werden vleesmaaltijden geserveerd met broodpap. Deze broodpap was wat de saus nu bij ons is: de smaakmaker bij het vlees. Wij maken onze sauzen doorgaans van boter en bloem. Maar die bereiding was toen nog niet bekend. Toen werd de saus gemaakt door gekruimeld brood in water of melk te weken en het te binden met een flinke hoeveelheid boter. Om dit ‘goedje’ op smaak te brengen, voegde men peper toe. Het ‘peper’ in hazenpeper heeft dus de betekenis van een gepeperde (brood)saus, die onder meer bij een gebraden haasje prima smaakte. Wij kennen deze originele bereidingswijze niet meer, maar in Engeland staat bread sauce nu nog bekend als één van de bekende klassieke sauzen. Anderen zien een verband met de Franse term “poivrade”, waarmee een basiswildsaus bedoeld wordt. Voor hazenpeper gebruiken de Fransen de term : civet de lièvre…. wat is nu civet ? Ook dat is warrig… De term “peper’ wordt inmiddels ook gebruikt voor andere soorten wild. Zie ook ons recept voor wildpeper.

Stap voor stap

Hazenpeper

Stap 1 Eerst de hazenbout of het hazenboutvlees marineren

Maak een samenstelling van de wijn en de kruiden en leg de bouten of de stukken vlees goed ondergedompeld in deze marinade. Zet het geheel in de koelkast en laat 24 uur rusten. Draai het vlees af en toe om.

Hazenpeper

Stap 2

Zeef de marinade en bewaar het vocht. Snij de groente in kleine blokjes. Kruid de uitgelekte hazenbouten met peper en zout en bestuif ze met wat bloem.

Hazenpeper

Stap 3

Zet een cocotte of braadpan op met ruim boter. Braad de bouten snel aan beide zijden aan en neem ze uit de pan. Doe de blokjes groenten en de spek (in blokjes)  in de pan en laat deze even aanzweten tot ze glazig worden. Blus af met het gezeefde marinadevocht en de wildfond. Leg de bouten terug in de pan. Snij de ontbijtkoek in blokjes en voeg deze toe, samen met de pruimen. Sluit de pan af met een deksel, breng het geheel aan de kook, verlaag de warmtebron en laat heel zachtjes stoven tot het vlees letterlijk van het bot valt (ongeveer 3 uur). Haal het vlees nu voorzichtig uit de pan. Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met tomatenketchup, zout en peper. Haal het vlees van de botten af en leg het in de saus. Voeg de zilveruitjes toe en schep een paar keer luchtig door elkaar. Klaar!

Hazenpeper

Serveertip

Hazenpeper is heerlijk met puree van aardappel of knolselderij, vlierbessengelei, spruitjes, een gestoofde appel en rode kool.

Hazenpeper

Wijntip

Een prachtige volle rode wijn. Een Barolo, een mooie Bordeaux, een oudere Rioja. Voor de liefhebbers van zoetere tinten: Een Amarone.

Hulst Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Goede kwaliteit
Fijn dat jullie aanbod hebben in natriumarme producten
Reactie bekijken
Onze reactie

Graag gedaan!

- Rijssen
10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
10
Zeer verzorgd
Zeer verzorgd ingepakt en het vlees was van hoge kwaliteit, zeker voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk bedankt!

- Amsterdam
10
Helemaal perfect!
Het was de eerste keer dat ik vlees bestelde op internet. Ivm temperatuur vond ik dat wel spannend. Maar dit was zo perfect ingepakt en gekoeld dat ik daar geen twijfel over heb dat het koel genoeg is gebleven.
Reactie bekijken
Onze reactie

The proof of the pudding is in the tasting! Blij dat we u hebben kunnen overtuigen! Inderdaad, onze piepschuimen dozen zijn speciaal ontwikkeld om gedurende 48 de temperatuur van uw koelkast na te bootsen. Meer dan genoeg tijd om uw bestelling koel bij u aan de deur te krijgen, dus.

- Marknesse
10
Excellent
Goede producten, goed verpakt. Till next time
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Wat een feest! Dank voor uw reactie en inderdaad, graag tot spoedig!

- Utrecht
10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9.2
3624 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10