Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Hazenpeper

Hazenpeper

Bereidingswijze

Een heerlijk seizoensgerecht

Hoe de naam is ontstaan is een raadsel. Sommigen zeggen dat het antwoord ligt in de middeleeuwen. In die tijd werden vleesmaaltijden geserveerd met broodpap. Deze broodpap was wat de saus nu bij ons is: de smaakmaker bij het vlees. Wij maken onze sauzen doorgaans van boter en bloem. Maar die bereiding was toen nog niet bekend. Toen werd de saus gemaakt door gekruimeld brood in water of melk te weken en het te binden met een flinke hoeveelheid boter. Om dit ‘goedje’ op smaak te brengen, voegde men peper toe. Het ‘peper’ in hazenpeper heeft dus de betekenis van een gepeperde (brood)saus, die onder meer bij een gebraden haasje prima smaakte. Wij kennen deze originele bereidingswijze niet meer, maar in Engeland staat bread sauce nu nog bekend als één van de bekende klassieke sauzen. Anderen zien een verband met de Franse term “poivrade”, waarmee een basiswildsaus bedoeld wordt. Voor hazenpeper gebruiken de Fransen de term : civet de lièvre…. wat is nu civet ? Ook dat is warrig… De term “peper’ wordt inmiddels ook gebruikt voor andere soorten wild. Zie ook ons recept voor wildpeper.

Stap voor stap

Hazenpeper

Stap 1 Eerst de hazenbout of het hazenboutvlees marineren

Maak een samenstelling van de wijn en de kruiden en leg de bouten of de stukken vlees goed ondergedompeld in deze marinade. Zet het geheel in de koelkast en laat 24 uur rusten. Draai het vlees af en toe om.

Hazenpeper

Stap 2

Zeef de marinade en bewaar het vocht. Snij de groente in kleine blokjes. Kruid de uitgelekte hazenbouten met peper en zout en bestuif ze met wat bloem.

Hazenpeper

Stap 3

Zet een cocotte of braadpan op met ruim boter. Braad de bouten snel aan beide zijden aan en neem ze uit de pan. Doe de blokjes groenten en de spek (in blokjes)  in de pan en laat deze even aanzweten tot ze glazig worden. Blus af met het gezeefde marinadevocht en de wildfond. Leg de bouten terug in de pan. Snij de ontbijtkoek in blokjes en voeg deze toe, samen met de pruimen. Sluit de pan af met een deksel, breng het geheel aan de kook, verlaag de warmtebron en laat heel zachtjes stoven tot het vlees letterlijk van het bot valt (ongeveer 3 uur). Haal het vlees nu voorzichtig uit de pan. Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met tomatenketchup, zout en peper. Haal het vlees van de botten af en leg het in de saus. Voeg de zilveruitjes toe en schep een paar keer luchtig door elkaar. Klaar!

Hazenpeper

Serveertip

Hazenpeper is heerlijk met puree van aardappel of knolselderij, vlierbessengelei, spruitjes, een gestoofde appel en rode kool.

Hazenpeper

Wijntip

Een prachtige volle rode wijn. Een Barolo, een mooie Bordeaux, een oudere Rioja. Voor de liefhebbers van zoetere tinten: Een Amarone.

Hulst Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Super vlees en super service
Ik ben echt heel blij met meerdanvlees! Super goed en lekker vlees en hele goede service.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Amsterdam
8
Goed
Alles is lekker
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!!

- Breda
10
Kwaliteitsproducten voor een mooie prijs!
Goed vlees voor een goede prijs, snelle levering en alles mooi in aangegeven porties vacuüm verpakt, zodat het gelijk in de vriezer kan.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! Al nagedacht over de feestdagen? We hebben weer van alles in petto! Let op onze nieuwsbrieven! Inschrijven kan in onze webwinkel.

- Deventer
8
Goed en snel
X
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw hoge waardering!

- Soest
10
Lekker vlees en betaalbaar
Qua prijs vergelijkbaar met vlees uit de supermarkt maar dan voor topkwaliteit.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dat is nou eens een mooi compliment ! Heel hartelijk dank voor uw 10!

- Hengelo
9
Altijd een goede service en kwaliteit
Goed gekoeld mooie versproducten en super kwaliteit. Zeker voor onze gourmet avondjes
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Ach ja, gourmetten - heerlijk! Binnenkort komen die dagen weer wat vaker voor....Sinterklaasavond, Kerst, Nieuwjaar, allemaal leuk om samen te vieren rond een gourmetstel of teppanyaki!

- Gouda
10
smullen smullen, en nog 'ns smullen.........
Zoals altijd, hééééérlijk. Goed zacht en vooral lekker mals vlees. De carbonades groot, dik gesneden en lekkerrrrrr. Het is een en al genot. Zonder twijfel. Aanbevelen? Geen "JA", maar "zonder twijfel" aanbevelen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Wederom heel hartelijk dank voor uw trouw, steun en enthousisame!

- Oss
6
is bestelling wel verstuurt
ervaring kan ik nog niet beoordelen daar er bij nog steeds geen bestelling is binnen gekomen post nl is vrijdag aan de deur geweest om een ander pakje af te leveren. en gaf door dat er nog een pakje in auto ligt maar kon deze niet vinden gaf mij door dat het goed zou komen maar kreeg s avonds per mail te horen dat pakket de volgend dag zou worden afgeleverd. heb op zaterdag bericht van post nl dat het tussen 12.50 en 14.50 zou worden geleverd. maar om 17.00 uur was er nog niks binnen. post nl gebeld en deze gaven door dat ik niet ongerust moest zijn want was op locatie in Opmeer op gehaald om 12.30 en zou het vandaag krijgen maar er is niks gekomen . krijg in eens een om 17.55 mail dat pakket was afgeleverd bij de buren op middelzand 4308 . bij buurman geweest maar deze heeft ook niks ontvangen. dus heb nu probleem wel betaald maar geen vlees van U ontvangen . U kunt er niks aan doen maar fout ligt bij post nl die gaven op dat ik het via U moest regelen hoop nog dat het goed komt is getekend: h.haverkate middelzand4306
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte heer Haverkate, Dank voor uw bericht. de bestelling bleek door een fout bij PostNL te laat bij u te zijn geleverd om de kwaliteit van de goederen te kunnen garanderen. We zijn daarom met u overeengekomen dat u de gehele bestelling kosteloos nogmaals ontvangt.

- julianadorp
9.2
3405 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10