Duits paasbrood
De Zopf, ofwel vlecht, is een gebaksoort die veel voorkomt bij – al dan niet religieuze – feesten in het Germaanse gebied. De traditie zou zijn ontstaan uit het heidense gebruik waarbij weduwen tijdens de begrafenis van hun mannen werden geofferd en mee werden begraven. Later werden ze gespaard maar sneden ze hun haarvlecht af, die als symbool van hun eeuwige trouw bij in het graf van de gestorven echtgenoot werd gelegd. Nog later werd dit een gevlochten brood. De Katholieke kerk maakte haar profijt met het heidense gebruik en “vervlocht” het met het verhaal van de Passie van Christus.
Voorbereiding:
Bereiding:
Bak de Hefezopf op 180° C in de oven gedurende 25 minuten gaar en goudbruin.
Serveertip:
Hefezopf wordt nog wel eens versierd met – hoe kan het anders – geverfde eieren.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Dit recept is leuk voor uw paasbrunch
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.