Wat een spektakel
Zalm is een geliefde vis onder de barbecueërs. “Al cartoccio” is een bereidingswijze die in Italië regelmatig wordt gebezigd, vooral met vis en pasta. De Franse keukenterm voor deze methode is “en papillotte”, het garen van een verpakt product met weinig vloeistof, in een omhulsel van bijvoorbeeld vetvrij papier of aluminiumfolie, waardoor er nauwelijks verlies van smaak, geur, vocht, vitaminen en mineralen optreedt. De techniek wordt zowel met een oven (bij een oventemperatuur van rond de 175 °C) als met een barbecue toegepast. Bij deze laatste wordt het product vaak onder de gloeiende as van de grill bedolven.
In principe kan dit gerecht natuurlijk met allerlei vissoorten worden bereid. Maar zo’n heel joekel van een zalm maakt wél indruk:)
Leg alle ingrediënten klaar. Maak een samenstelling van groentetjes naar eigen keuze. Lekker in combinatie met zalm zijn, bijvoorbeeld, venkel, courgette, wortel, bosui, ui, basilicum, verse knoflook, sperzieboon en dergelijke. Maak ook een bouquet garni van (in ieder geval) salie, laurier, rozemarijn en tijm.
Serveer de zalm in de papillotte. Als bijgerecht raden wij deze heerlijke risotto van visbouillon aan (risotto al brodo di pesce – klik hier voor het recept)
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Heel hartelijk dank!