Heerlijk! Een mooi kerstdiner met hertenbiefstuk. Kerst diner? Dat hoeft toch helemaal niet? Natuurlijk niet! Hert is bij elke gelegenheid lekker. In dit recept gaan we de uitdaging aan om een klein fusionreceptje samen te stellen. Lees mee!
Schroei de hertenbiefstukjes dicht in een gloeiend hete pan zonder verdere toevoeging van olie. Haal het vlees vervolgens uit de pan en hou het apart. Minder de warmtebron. Doe de rest van de olijfolie, de knoflook, de sjalotten en de morieljes in de pan en bak deze. Niet te hard, totdat de sjalotten glazig worden. Los ondertussen de Maïzena op in de melk. Voeg nu het vleesvocht van de biefstukjes die we aan de kant hebben gelegd, de port en de melk met Maïzena toe aan de sjalotten. Voorzichtig al roerend in laten dikken. Vis de knoflook uit de saus. De biefstukjes even opwarmen door ze terug te leggen in de saus (1-2 minuten). Klaar!
P.S. morieljes hebben een langere garing nodig dan cantharellen.
De saus wordt NOG lekkerder door toevoeging van een zgn. “picada”, een fantastische Catalaanse sausbasis met noten, saffraan, zout en peper die in een vijzel wordt gemaakt. In de originele picada worden croutons gebruikt. Wij raden aan in dit geval die te vervangen met droge koekjes (kaakjes) om het geheel iets zoeter te maken. IN de ingrediëntenlijst vindt u het originele recept. De picada ongeveer halverwege de bereidingstijd van de saus aan de saus toevoegen.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank voor uw bericht. Fijn dat u met ons meedenkt! We hebben in de 13 jaar dat we op de markt zijn alle verpakkingsmaterialen getest die we konden verzinnen. Hennep, karton, papier, schapenwol - om er maar een paar te noemen. Om allerlei redenen zijn we voorlopig bij EPS gebleven - die redenen kunnen variëren van kosten (die we door moeten berekenen aan u, de consument), isolatiewaarde maar ook duurzaamheid - onze EPS dozen worden 100% gerecycled voor het vervaardigen van licht beton (zoals gebruikt wordt voor de bouw van parkeergarages bijvoorbeeld). Wel hebben we geïnvesteerd in LIVING PACKETS, een Frans bedrijf dat op de markt komt met herbruikbare EPS dozen die 1000 keer meegaan en voorzien zijn van een LCD scherm in plaats van een papieren etiket (geen papierverspilling) en een GPS-tracker. U kunt het zien als een gasfles - u mag hem gebruiken en zelf ook hergebruiken om dingen te versturen. Levert u hem in, dan krijgt u statiegeld terug. Het wachten is op de introductie van dit revolutionaire idee in Nederland. Het plastic van de koelelementen is ook 100% recyclebaar en de koelelementen (die water bevatten) mogen in de oranje Kliko. "Papieren" koelelementen die men nog wel eens tegenkomt zijn jammer genoeg niet van papier. De lining is ook van plastic (anders zouden ze lekken) en die elementen zijn veel moeilijker te recyclen door de combinatie van plastic binnenin en een "duurzaam" velletje aan de buitenkant...