Recept met een ster
Of het nu voor een schitterend kerstdiner is of voor een “gewone” chique avond – hert is altijd op zijn plaats. Nobel stukje vlees, niet al te moeilijk te bereiden en heerlijk heerlijk heerlijk.
Eigenlijk kan hertenbief zó in de pan. Hert is biologisch vlees en in vele gevallen dus ook nog eens beter voor mens en natuur. Vaker doen dus! Toch komen we wild vooral tegen in recepten die meer tijd en vaardigheden vereisen dan een simpele biefstuk. Vooruit, wie gek is op koken draait zijn hand voor dit receptje niet om!
Maak de saus (lijkt een beetje op bordelaisesaus): Laat de gehakte sjalotten zweten in de boter zonder dat ze kleuren. Voeg de wijn en het vlierbessenconcentraat toe en damp in (reduceer) tot de helft. Voeg nu de fond toe. Reduceer weer (tot 2/3). Breng op smaak met zout en peper. Monteer met stukjes ijskoude boter tot een glanzende, gebonden saus onstaat.
Begin tijdens het reduceren aan het vlees: Kruid het vlees en schroei het snel op hoog vuur rondom dicht. Laat de hertenbiefstukjes nog even op een iets lager pitje garen maar zeker niet te lang. Het vlees moet mooi rood zijn binnenin. Haal het uit de pan en laat het op een warme plaats minstens 5 minuten rusten. Serveer het vlees met de saus, een quenelle knolselderij- en een quenelle aardappelpuree. Klaar!
Heerlijk met een stoofpeertje (zie recept).
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u wel voor deze TOPSCORE!