Mooi voorgerecht
De dag tevoren:
Maak een emulsie van de mayonaise, de honing, de balsamico, de mosterd en de room. Leg er een takje verse tijm in en laat een nacht trekken in de koelkast.
De dag zelf:
Zet de borden klaar. Doe op elke bord een klein beetje emulsie. Gooi de tijm weg. Smeer de emulsie met de bolle kant van een lepel over het centrale gedeelte van het bord – de emulsie moet niet zichtbaar zijn wanneer het bord af is.
Haal de plaatjes carpaccio uit de verpakking en haal van het eerste plaatje de bovenste laag folie af. Draai het plaatje nu om op het bord en verwijder het onderste velletje folie. Herhaal dit voor alle borden.
Bestrooi de borden met carpaccio losjes met verse rucola en rasp daar heel dunne plakjes Pamezaanse kaas overheen. Maak af met een scheut verse extra vergine olijfolie, het liefst ongefilterde. Garneer af met een takje verse tijm. Klaar!
Serveertip:
Carpaccio is lekker met brood. Wildcarpaccio ook. Wild combineert goed met zoet, dus wij adviseren een iets zoetere broodsoort, zoals maisbrood of, nog beter, briochebrood.
Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Heel hartelijk dank!