Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Hertensukade met tutti frutti

Hertensukade met tutti frutti

Bereidingswijze

Lekker stoven in de braadpan in de oven

Sukade is een deel van het dier dat gekenmerkt wordt door de typerende zeen die er middendoor loopt over de hele lengte. Sukade van het rund is beter bekend dan wildsukade. Sommige mensen schrijven sukade met een C: sucade, hertensucade. Waarom ook niet… Behalve bij bepaalde vleesrunderrassen is de zeen erg taai. Sukade moet daarom lang worden gegaard in de meeste gevallen. Een typisch slowcooking-product, dus.  Ook bij hertensukade is de zeen een vrij stug verhaal. Wilt u de sukade niet te lang garen, dan kunt u de zeen het beste verwijderen door de sukade overlangs open te snijden. Wilt u het vlees slowcooken, dan mag de zeen blijven zitten, zoals in dit recept.

Stap voor stap

Hertensukade met tutti frutti

Voorbereiding

Zorg dat u alle ingrediënten bij de hand heeft. Zorg er ook voor, dat de wildsukade op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 160℃. Pers 2 sinaasappels.

Hertensukade met tutti frutti

Vlees kruiden

Kruid het vlees naar smaak met onze meerdanvlees kruidenmix, uw eigen rub of gewoon peper en zout. Gebruik geen extra zout bij onze mix – deze bevat namelijk al zout.

Hertensukade met tutti frutti

Aanbraden

Doe de roomboter in een cocotte of braadpan en wacht tot er schuim op komt. Leg het vlees erin, laat even aanbruinen en draai het om. Laat weer even aanbruinen.

Hertensukade met tutti frutti

De saus

We maken ditmaal geen gladde wildsaus maar we laten groenten meestoven met het vlees. Hiervoor snijden we de knolselderij, de wortel, de bleekselderijstengel en de tutti frutti in grove stukken. Pel ook 2 teentjes knoflook.

Hertensukade met tutti frutti

Vlees laten rusten

Als het vlees ook aan de andere kant is gebruind halen we het uit de pan en

Hertensukade met tutti frutti

Groenten in de pan

voegen we de gesneden groenten en de knoflook bij de boter in de cocotte. Goed door elkaar husselen. Een minuut of 3 laten stoven.

Hertensukade met tutti frutti

Vlees op de groenten

Leg nu het vlees terug in de pan.

Hertensukade met tutti frutti

Barderen

Bardeer het met de plakjes lardo of spek.

Hertensukade met tutti frutti

Kruiden en braden

Strooi over de lardo de koekkruiden. Sluit de pan af met een deksel en plaats in de oven. Braad het vlees op 160℃ gedurende een uur, en nog een uur op 120℃.

Hertensukade met tutti frutti

Arroseren

Een half uur nadat de pan de oven in is gegaan haalt u hem even te voorschijn en doet u het volgende:

  • giet het sap van de sinaasappels over het vlees
  • haal de lapjes lardo voorzichtig weg
  • draai het vlees om
  • leg de lapje lardo omgedraaid terug 

Herhaal de laatste 3 stappen 1,5 uur na aanvang braadtijd.

Hertensukade met tutti frutti

Serveertip trancheer aan tafel

Trancheer de sukade aan tafel in hele fijne plakken. Serveer met de gestoofde groenten en het braadvocht.

Zoals bijna elk haarwild is dit gerecht erg lekker met selderijknolpuree en rodekool . U kunt hier een gekookte aardappel bij serveren, of een aardappelpuree. Ook een polenta met half maismeel en half kastanjemeel is een aanraden.

Hertensukade met tutti frutti

Wijntip

Dit majestueuze gerecht zit boordevol smaaksensatie. Een wijn moet erbij die dat kan hebben – hoge tannine, veel hout, een vleugje vanille, robuust maar vriendelijk, mooie ronde mond – dat zijn kenmerken van de wijn die deze dis kunnen begeleiden. Een Amarone zou goed kunnen, een mooie Gevrey Chambertin, zoiets.

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
teleurstellende ervaring
Wij kopen al enkele jaren vlees bij MdV en altijd tevreden over de kwaliteit en de verzending. De laatste keer hebben wij o.a slavinken besteld van 120 gram en zonder enige communicatie andere slavinken ontvangen van 100 gram. Hierover een mail verstuurd en kreeg toen een tegoedbon van € 0,30 die een maand geldig was terwijl ik alleen had gevraagd naar het verschil in besteld en geleverd. Klantenservice is gewoon knudde, de biefstukken zijn oke.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte heer Schrama. Dank voor uw beoordeling! U heeft ons attent gemaakt op een gewichtsverschil van 20 gram bij 5 slavinken. Wij hebben u onze excuses aangeboden en uitgelegd dat dit artikel inderdaad heel iets minder is gaan wegen omdat we zijn overgestapt op een nieuwe versie van dit product. We maken deze slavinken tegenwoordig helemaal zelf (en dus anders) en kopen ze niet meer kant-en-klaar in. Deze overstap heeft plaatsgevonden tussen de dag dat u heeft besteld en de dag dat we hebben geleverd. De kwaliteit van het artikel is er enorm op vooruit gegaan. U heeft volkomen gelijk - we hadden u moeten waarschuwen dat we u een heel iets lichter artikel zouden afsturen, te meer omdat dit artikel 6 cent per stuk goedkoper is. Dit was erbij in geschoten. Excuses daarvoor! We hebben onmiddellijk het verschil (dertig eurocent) vergoed Omdat u vaker bij ons besteld had hebben we dit verschil in een korting van 30 cent "gegoten". Een terugbetaling op uw rekening van 30 cent kost ons bedrijf ongeveer 1,5 Euro en dat leek ons, aangezien u terugkerende klant bent, een onverantwoorde optie. U heeft contact opgenomen met ons bedrijf via e-mail en heeft ons laten weten dat u niet tevreden was met de geboden uitleg. Ondanks de nogal cynische toon van uw e-mail (want, geloof het niet, ook wij zijn mensen) hebben we u netjes per ommegaande gevraagd aan te geven waar u zich niet in kon vinden. Uw antwoord was dat u hier verder niet over wilde corresponderen. Nu schrijft u deze negatieve recensie. De enige conclusie die wij hieruit kunnen trekken (en dat doen we echt niet vaak) is dat u, door ons niet de kans te geven uw "probleem" op te lossen, blijk geeft van het feit meer genoegen te halen uit het toebrengen van reputatieschade aan ons bedrijf dan aan het oplossen van dit voorval en het onderhouden van een vriendelijke en professionele verstandhouding met uw leverancier. En dat allemaal over dertig cent. Jammer. Jammer ook dat u onze biefstukken "oke" noemt. Dat zijn ze namelijk niet. Ze zijn fantastisch. Al zeggen we het zelf. Vr. groet, Klantenservice.

- Hazerswoude-Dorp
2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
9.2
2924 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10