Kaviaar | Rode biet| Walnoot | Kwartelei | Smetana
Kaviaar
Kaviaar is viskuit van de steur. Er zijn drie soorten – Osetra, Beluga en Sevruga. Alle andere viskuit van deze wereld is geen kaviaar, wat er ook op de verpakking staat. Wel kunt u uw portemonnee een gunst doen en kiezen voor een goedkopere viskuit of zelfs voor imitatie. Dat is aan u. Van de imitaties is de Russische “Tsarskaya Ikra”, gemaakt van eiwit en makreel, nog helemaal niet zo verkeerd. Zie afbeelding. Er zijn ook vegetarische varianten in omloop.
Schil de biet en snij een grove julienne (klik voor advies).
Leg de bietensalade op de borden die op kamertemperatuur zijn, samen met de warme gepocheerde kwarteleieren, een flinke lepel kaviaar en een quenelle (klik voor advies) van ijskoude smetana. Garneer af met de walnoten. Klaar!
Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.
Dit recept kan vegetarisch zijn indien u de kaviaar vervangt met een vegetarische kaviaarvervanger
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!