Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Hot cross buns

Hot cross buns

Bereidingswijze

Een Engelse traditie op Goede Vrijdag

Hot cross buns, ronde broodjes gemaakt van een rijk gistdeeg, worden in Engeland traditioneel gegeten op Goede Vrijdag. Ze zijn versierd met een kruis, ingesneden in het deeg of samengesteld uit losse stroken daarvan. ook komt de variant voor met een kruis van glazuur. Het teken van het kruis is van oude oorsprong en houdt verband met het ritueel offeren van brood, een gewoonte die ontstond doordat in de oudheid langzamerhand het offeren van bloed steeds minder acceptabel werd ondervonden. De Egyptenaren kenden kleine ronde cakejes, gemarkeerd met een gestileerde weergave van de horens van een os, die traditioneel werden geofferd aan de godin van de maan. De Grieken en Romeinen hadden soortgelijke praktijken en de Saksen aten broodjes gemarkeerd met een kruis ter ere van de godin van het licht, Eostre, wiens naam we nu nog terugvinden in het Engelse woord voor Pasen, Easter. Het gebruik van de hot cross buns zoals ze we nu kennen is terug te leiden tot de Tudors, gedurende het bewind waarvan “zoete broodjes alleen op Goede Vrijdag, Kerstmis en begrafenissen” verkocht mochten worden. In de literatuur vonden we ze voor het eerst in Poor Robin’s Almanack (1733): ‘Good Friday comes this month, the old woman runs, with one or two a penny hot cross buns‘ .

Stap voor stap

Hot cross buns

Voorbereiding

Doe de bloem, het zout, de suiker en de gist in een kom. Vermeng water en melk en voeg genoeg van dit mengsel toe om een kneedbaar deeg te verkrijgen. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met meel bestoven werkbank. Kneed het deeg 5 minuten. Leg het daarna terug in de kom en laat het 1 uur rijzen. Voeg de rozijnen, de sukade, de kaneel, de sinaasappelschil (zest) toe en kneed nogmaals goed door. Laat weer 1 uur rijzen. Leg een laag bakpapier op een oven. Maak van het deeg ballen van rond de 75 g. Leg deze op de bakplaat en laat ze nogmaals 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak een glazuur met poedersuiker en melk en doe dit in een garneerspuit of spuitzak met kleine ronde opening.

Bereiding

Bak de buns in 25 minuten gaar en goudbruin. Vermeng voor de glans het water en de suiker en strijk dit met een kwast over de buns.

Garnering

Spuit een kruis glazuur over de buns. Het kruis kunt u ook maken met deeg en meebakken (zie foto). Serveer warm.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

paasbrunch Dit recept is leuk voor uw paasbrunch

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snel, goed en lekker
OP DE AANGEGEVEN DAG GELEVERD EN IN EEN PRIMA CONDITIE, VOORZIEN VAN KOELELEMENTEN.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!

- SWALMEN
10
Gewoon heel goed!
Levering snel en goed service. Vlees van goede kwaliteit. Kopen met regelmaat en het is altijd goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Amstelveen DOUZE POINTS! Dank u wel!

- amstelveen
9
Heerlijke Amerikaanse Rib Eye
Super vlees, op tijd en goed gekoeld geleverd. Aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Fijn dat u zo tevreden bent! Heel erg bedankt voor uw hoge waardering!

- Delfgauw
10
Mjam
Als Tukker in Limburg zoek je je suf naar fatsoenlijke bloedworst.. Hier gevonden en helemaal blij mee! Gauw nog eens bestellen :-)
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u! Mooi om the "heur'n"!:) Binnenkort staat ie weer online want het seizoen is in aantocht!

- Hoensbroek
10
Goede kwaliteit
Fijn dat jullie aanbod hebben in natriumarme producten
Reactie bekijken
Onze reactie

Graag gedaan!

- Rijssen
10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
10
Zeer verzorgd
Zeer verzorgd ingepakt en het vlees was van hoge kwaliteit, zeker voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk bedankt!

- Amsterdam
10
Helemaal perfect!
Het was de eerste keer dat ik vlees bestelde op internet. Ivm temperatuur vond ik dat wel spannend. Maar dit was zo perfect ingepakt en gekoeld dat ik daar geen twijfel over heb dat het koel genoeg is gebleven.
Reactie bekijken
Onze reactie

The proof of the pudding is in the tasting! Blij dat we u hebben kunnen overtuigen! Inderdaad, onze piepschuimen dozen zijn speciaal ontwikkeld om gedurende 48 de temperatuur van uw koelkast na te bootsen. Meer dan genoeg tijd om uw bestelling koel bij u aan de deur te krijgen, dus.

- Marknesse
9.2
3628 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10