Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Hot cross buns

Hot cross buns

Bereidingswijze

Een Engelse traditie op Goede Vrijdag

Hot cross buns, ronde broodjes gemaakt van een rijk gistdeeg, worden in Engeland traditioneel gegeten op Goede Vrijdag. Ze zijn versierd met een kruis, ingesneden in het deeg of samengesteld uit losse stroken daarvan. ook komt de variant voor met een kruis van glazuur. Het teken van het kruis is van oude oorsprong en houdt verband met het ritueel offeren van brood, een gewoonte die ontstond doordat in de oudheid langzamerhand het offeren van bloed steeds minder acceptabel werd ondervonden. De Egyptenaren kenden kleine ronde cakejes, gemarkeerd met een gestileerde weergave van de horens van een os, die traditioneel werden geofferd aan de godin van de maan. De Grieken en Romeinen hadden soortgelijke praktijken en de Saksen aten broodjes gemarkeerd met een kruis ter ere van de godin van het licht, Eostre, wiens naam we nu nog terugvinden in het Engelse woord voor Pasen, Easter. Het gebruik van de hot cross buns zoals ze we nu kennen is terug te leiden tot de Tudors, gedurende het bewind waarvan “zoete broodjes alleen op Goede Vrijdag, Kerstmis en begrafenissen” verkocht mochten worden. In de literatuur vonden we ze voor het eerst in Poor Robin’s Almanack (1733): ‘Good Friday comes this month, the old woman runs, with one or two a penny hot cross buns‘ .

Stap voor stap

Hot cross buns

Voorbereiding

Doe de bloem, het zout, de suiker en de gist in een kom. Vermeng water en melk en voeg genoeg van dit mengsel toe om een kneedbaar deeg te verkrijgen. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met meel bestoven werkbank. Kneed het deeg 5 minuten. Leg het daarna terug in de kom en laat het 1 uur rijzen. Voeg de rozijnen, de sukade, de kaneel, de sinaasappelschil (zest) toe en kneed nogmaals goed door. Laat weer 1 uur rijzen. Leg een laag bakpapier op een oven. Maak van het deeg ballen van rond de 75 g. Leg deze op de bakplaat en laat ze nogmaals 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak een glazuur met poedersuiker en melk en doe dit in een garneerspuit of spuitzak met kleine ronde opening.

Bereiding

Bak de buns in 25 minuten gaar en goudbruin. Vermeng voor de glans het water en de suiker en strijk dit met een kwast over de buns.

Garnering

Spuit een kruis glazuur over de buns. Het kruis kunt u ook maken met deeg en meebakken (zie foto). Serveer warm.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

paasbrunch Dit recept is leuk voor uw paasbrunch

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
8
Gewicht klopt niet allemaal.
Van het ene wat meer en het andere wat minder. Kan wel meer dan 10% zijn.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hè, wat jammer nou weer dat we dit van u moeten horen via de recensies! Wij hebben een gouden regel: inderdaad, het is heel moeilijk om het gewicht van vers vlees op de gram precies uit te kienen - het ene beestje is het andere niet. Maar....de regel is: krijgt u teveel, dan is dat voor onze rekening, krijgt u te weinig, dan behoort u daarvoor geld terug te krijgen. Onze elektronische weegsystemen vangen het grootste gedeelte van producten met ondergewicht af. Heel af en toe schiet er eentje tussendoor. Gewoon aan de bel trekken hoor! U heeft recht op compensatie!

- Lisse
10
Goede kwaliteit, goede levering
Goede kwaliteit vlees! Ook zeer snelle levering op een heel correcte wijze. Zelfs allerlei koelelementen waren bijgesloten! Kortom helemaal tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank, ook namens PostNL. Mag best wel eens gezegd worden dat die hun stinkende best doen in deze barre tijden:)

- Zaltbommel
10
Zeer tevreden
Het produkt komt goed gekoeld binnen via Post.nl In eerste instantie zette ik mijn vraagteken hierbij maar dat bleek dus niet nodig te zijn.Het vlees is heel goed van kwaliteit.Top dus
- Almere
9.2
2921 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10