Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Ibérico spareribfingers uit de pan

Ibérico spareribfingers uit de pan

Bereidingswijze

uit de Spaanse keuken

Als je bij een varken de filet wegsnijdt, hou je een karkas van ribben over. Tussen deze ribben zit heerlijk doorregen vlees. Doodzonde, natuurlijk, om weg te gooien. Moeder Natuur heeft hier echt haar best op gedaan. Godzijdank hebben we een manier bedacht om dit vlees naar waarde te vermarkten: sparerib fingers! Deze reepjes vlees worden een voor een tussen de ribben weggesneden. Ze kunnen op allerlei manier worden verwerkt: grillen, bakken, stoven, wat u maar wil. Het mooie van deze spareribfingers is dat ze, omdat ze zo doorregen (gemarmerd) zijn, ze zowel heel snel kunnen worden verhit (à la minute) als heel langzaam (slow cooking). De smaak is en blijft…..weergaloos.

Ibéricovarkens, dat weten we nu zo langzamerhand allemaal wel, zijn heerlijke beesten die zacht, doorregen vlees leveren door hun bijzondere voedingspatroon. Ze voeden zich in de uitgestrekte bossen van Extremadura in Spanje regelmatig met eikels, die een bijzondere touch aan de smaak van hun vlees geven. Van Ibéricovarkens wordt de beroemde Jamon Serrano gemaakt. De andere delen van dit varken hebben inmiddels echter ook de weg gevonden naar de beteren keuken van Spanje en Europa. Zo zijn de Ibérico varkenshaas, de bavette, de filet, de buik, de nek (procureur) en zelfs de wangen in Nederland steeds meer in trek.

Stap voor stap

Ibérico spareribfingers uit de pan

Maak de spareribfingers droog met wat keukenpapier en kruid ze met uw eigen dry rub of met onze meerdanvlees.nl kruidenmix.

Ibérico spareribfingers uit de pan

Zet een ijzeren pan op het vuur en laat deze heet worden zonder toevoeging van vet. Wrijf de hete pan in met een half doorgesneden bol verse knoflook.

Ibérico spareribfingers uit de pan

Leg de sparerib fingers in de gloeiend hete pan, leg te tijm en rozemarijn erbij  en laat ze dichtschroeien aan een kant.

Ibérico spareribfingers uit de pan

Draai de fingers vervolgens om en schroei ze dicht aan de andere kant. Matig het vuur en laat de sparerib fingers een minuutje of 5 garen. U zult zien dat er aardig wat vet is vrijgekomen. U zou hier een rijke jus van kunnen maken voor bij een mooie magere varkensfilet bijvoorbeeld. Bij deze sparefingers kunt u het uitgelopen vet beter niet serveren, want dat wordt aan de vette kant allemaal.  Klaar!

Ibérico spareribfingers uit de pan

Serveertip

Deze sparerib fingers zijn heerlijk als tapa. Een andere tapa die hier prima bij past zijn patatas bravas (klik voor recept)

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snel, goed en lekker
OP DE AANGEGEVEN DAG GELEVERD EN IN EEN PRIMA CONDITIE, VOORZIEN VAN KOELELEMENTEN.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!

- SWALMEN
10
Gewoon heel goed!
Levering snel en goed service. Vlees van goede kwaliteit. Kopen met regelmaat en het is altijd goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Amstelveen DOUZE POINTS! Dank u wel!

- amstelveen
9
Heerlijke Amerikaanse Rib Eye
Super vlees, op tijd en goed gekoeld geleverd. Aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Fijn dat u zo tevreden bent! Heel erg bedankt voor uw hoge waardering!

- Delfgauw
10
Mjam
Als Tukker in Limburg zoek je je suf naar fatsoenlijke bloedworst.. Hier gevonden en helemaal blij mee! Gauw nog eens bestellen :-)
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u! Mooi om the "heur'n"!:) Binnenkort staat ie weer online want het seizoen is in aantocht!

- Hoensbroek
10
Goede kwaliteit
Fijn dat jullie aanbod hebben in natriumarme producten
Reactie bekijken
Onze reactie

Graag gedaan!

- Rijssen
10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
10
Zeer verzorgd
Zeer verzorgd ingepakt en het vlees was van hoge kwaliteit, zeker voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk bedankt!

- Amsterdam
10
Helemaal perfect!
Het was de eerste keer dat ik vlees bestelde op internet. Ivm temperatuur vond ik dat wel spannend. Maar dit was zo perfect ingepakt en gekoeld dat ik daar geen twijfel over heb dat het koel genoeg is gebleven.
Reactie bekijken
Onze reactie

The proof of the pudding is in the tasting! Blij dat we u hebben kunnen overtuigen! Inderdaad, onze piepschuimen dozen zijn speciaal ontwikkeld om gedurende 48 de temperatuur van uw koelkast na te bootsen. Meer dan genoeg tijd om uw bestelling koel bij u aan de deur te krijgen, dus.

- Marknesse
9.2
3628 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10