Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Bereidingswijze

Er zijn verschillende varianten van, maar deze is toch wel echt heel bijzonder van smaak

Scaloppine al vino bianco – een leuk gerecht uit de Italiaanse keuken. U kunt dit maken van een kalfslapje van de dikke bil (schnitzel naturel), maar een kalfshaasfilet is natuurlijk wel “het neusje van de zalm”. Hoe dan ook – het vlees moet vooral niet te hoog zijn. De oester moet u dus snijden (zie hieronder), het lapje hooguit een beetje pletten, liefst met de hand.

Yvonne eet smakelijk!

Stap voor stap

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Portioneren

Snij de oesters in plakken van ongeveer 1 centimeter. Als u start met een kalfslapje kunt u het vlees door de helft in twee stukken snijden. Het is niet de bedoeling dat het vlees in één homp of lap op tafel komt maar als 2 nette plakjes.

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Kruiden en bestuiven

Kruid het vlees naar smaak met zout en peper en dep ze in wat bloem.

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Sjalotten stoven

Snij de sjalotten heel fijn in de lengte. Gaar de sjalotten op een laag pitje in boter. Blus ze af met witte wijn en laat doorstoven tot de sjalotten helemaal zacht zijn en de alcohol uit de wijn is verdreven. Breng op smaak met zout en eventueel een heel klein beetje suiker.

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Pureren

Pureer de sjalotten met een staafmixer en drijf de puree met een houten lepel door een zeef om hem nog gladder te maken.

Sauteren

Doe wat olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en laat warm worden. Leg de kalfshaasescaloppes in de olie en bak deze op matig vuur nèt gaar. De buitenkant hoeft niet sterk te kleuren, dat is niet de bedoeling. Er komt ook geen korstje op het vlees. De bloem wordt gaar en een beetje papperig. Dat is precies de bedoeling.

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Serveertip

Serveer het vlees met de sjalottenpuree. Als garnituur: zomergroentetjes, gestoomd. Een “finishing touch” kan worden verkregen door het gerecht te serveren op een gloeiend heet bord waarop u een paar blaadjes salie legt. De geur van de salie komt los door de hitte van het bord en zorgt voor een extra dimensie.

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Wijntip

Een witte wijn die niet teveel “kapsones” heeft. Het vlees en de gestoofde sjalot zijn zeer zacht van smaak en een wijn die te zuur of te houterig is zou gaan overheersen. Een Müller-Thurgau van een goede wijnboer rond Baden-Baden zou een prachtige oplossing zijn.

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van ons vleesabonnement

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij een ambachtelijke slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd?

10
Goed vlees, netjes verpakt
We bestellen er al een aantal jaren, voornamelijk voor de feestdagen.Smaakt goed, netjes verpakt, keuze in hoeveel gram
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! Met een recensie als de uwe is het toch elke dag feest? Dus wat ons betreft: nog vaker bestellen dan maar!:)

- Raalte
10
Altijd prima vlees
Altijd prima vlees.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Namens ons hele team ontzettend bedankt!

- ZAANDAM
10
Afgeleverd op tijd en juiste temperatuur.
Mooie kwaliteit van vlees. Lekker genoten van de bbq.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

"Afgeleverd op tijd", da's een compliment aan het adres van PostNL. We geven het graag door. Heel hartelijk dank voor uw hoge waardering!

- Emmeloord
9
Goed vlees en netjes volgens afspraak geleverd
Goed vlees makkelijk te bestellen
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw mooie cijfer!

- Rijssen
10
Heerlijk vlees,en aardige mensen die er werken snelle reactie als je mailtje stuurt.
Fijne ervaring vriendelijke mensen
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Nijmegen
10
Super service / top vlees
Super service ! Alleen nooit weer via post.nl laten verzenden ! Drama !! Kregen 1e bestelling pas een week later ! Maar Bolscher heeft [...]
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw hoge waardering!! Wij hebben vooralsnog 2 verzendopties: zelf afhalen en verzenden via PostNL. PostNL is uitermate betrouwbaar en heeft een succesratio van 98% met ons. En als het dan eens fout gaat, bij extreme drukte bijvoorbeeld, zorgen wij ervoor dat de klant daar minimaal last van heeft: wij zorgen voor een terugbetaling, verzenden gratis een nieuwe bestelling of regelen alternatief vervoer. Dat laatste kan echter alleen in uitzondelijke gevallen en in de buurt van Enschede.De collega's van Thijs:)

- Enter
10
Goed opgelost
Vlees te laat gekregen.Fout post nl. Geld terug.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien!! Dank u wel!

- Hoogland
9
Zeer goed
Gewoon als gewoonlijk, super.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Nijverdal
10
The place to be
Een geweldige service waarbij de producten perfect gekoeld verpakt bij je thuis aankomen. Voor mij geen andere meer voor feestdagen, BBQ en wat nog meer.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Amsterdam
9.2
2901 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10