Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Bereidingswijze

Er zijn verschillende varianten van, maar deze is toch wel echt heel bijzonder van smaak

Scaloppine al vino bianco – een leuk gerecht uit de Italiaanse keuken. U kunt dit maken van een kalfslapje van de dikke bil (schnitzel naturel), maar een kalfshaasfilet is natuurlijk wel “het neusje van de zalm”. Hoe dan ook – het vlees moet vooral niet te hoog zijn. De oester moet u dus snijden (zie hieronder), het lapje hooguit een beetje pletten, liefst met de hand.

Stap voor stap

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Portioneren

Snij de oesters in plakken van ongeveer 1 centimeter. Als u start met een kalfslapje kunt u het vlees door de helft in twee stukken snijden. Het is niet de bedoeling dat het vlees in één homp of lap op tafel komt maar als 2 nette plakjes.

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Kruiden en bestuiven

Kruid het vlees naar smaak met zout en peper en dep ze in wat bloem.

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Sjalotten stoven

Snij de sjalotten heel fijn in de lengte. Gaar de sjalotten op een laag pitje in boter. Blus ze af met witte wijn en laat doorstoven tot de sjalotten helemaal zacht zijn en de alcohol uit de wijn is verdreven. Breng op smaak met zout en eventueel een heel klein beetje suiker.

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Pureren

Pureer de sjalotten met een staafmixer en drijf de puree met een houten lepel door een zeef om hem nog gladder te maken.

Sauteren

Doe wat olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en laat warm worden. Leg de kalfshaasescaloppes in de olie en bak deze op matig vuur nèt gaar. De buitenkant hoeft niet sterk te kleuren, dat is niet de bedoeling. Er komt ook geen korstje op het vlees. De bloem wordt gaar en een beetje papperig. Dat is precies de bedoeling.

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Serveertip

Serveer het vlees met de sjalottenpuree. Als garnituur: zomergroentetjes, gestoomd. Een “finishing touch” kan worden verkregen door het gerecht te serveren op een gloeiend heet bord waarop u een paar blaadjes salie legt. De geur van de salie komt los door de hitte van het bord en zorgt voor een extra dimensie.

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn – Scaloppine di vitello al vino bianco

Wijntip

Een witte wijn die niet teveel “kapsones” heeft. Het vlees en de gestoofde sjalot zijn zeer zacht van smaak en een wijn die te zuur of te houterig is zou gaan overheersen. Een Müller-Thurgau van een goede wijnboer rond Baden-Baden zou een prachtige oplossing zijn.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:Graag weer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Oldenzaal
8
Wederom een goede levering
De bestelling was goed verzorgd en het vlees zag er mals uit, dus kwaliteit als altijd, ook weer andere producten erbij besteld om uit te proberen. de levering was volgens planning en goed tijdstip.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Laren
7
Een tevreden klant
Het vlees was goed verpakt en ik zal in de toekomst waarschijnlijk nog een bestelling plaatsen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Borgerhout
10
Uitstekend
Top kwaliteit vlees en super verpakt. Echt een aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Horst aan de maas
10
super
Ik heb een cadeaubon besteld. Die was er binnen 5 minuten via de mail. Mijn schoonzoon eet graag vlees van de barbecue van Meerdanvlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Supertrots! Dank u!

- Hengelo
7
Prima
Uiteraard hen ik nog niet alles geproefd. Het pakket zag er goed verzorgd uit. Het was net op tijd , de koelelementen waren ontdooit. Een aardig briefje bij de ossenworst dat deze s‘morgens gemaakt was en zondag op kleur en smaak zou zijn . En inderdaad prima !
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor de update! Koelelementen horen min of meer ontdooid aan e komen, dat klopt wel. Ze moeten de kou immers afstaan aan de omgeving. Belangrijk is dat de inhoud van de doos binnen de wettelijke norm van 2-7 graden blijft.Onze oude reactie: Klopt als een bus. Kiyoh houdt geen rekening met onze handige kalender en gaat ervan uit dat iedereen alles de volgende dag in huis wil hebben. Wat met ons heerlijke vlees natuurlijk helemaal niet zo is soms. Goed bevallen allemaal?

- Almere
10
Top geregeld
Vandaag gekozen voor afhalen Alles lag klaar op de afgesproken dag De receptioniste handelde de bestelling zeer vriendelijk af
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Hellendoorn
10
Top
Keurig verpakt,mooi op tijd. Heel blij mee!
Reactie bekijken
Onze reactie

Anders wij wel, met uw tien! Dank u!!

- Mijdrecht
9.2
3318 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10