Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Kalfsbouillon

Kalfsbouillon

Bereidingswijze

Zoals het vroeger ging

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 225° C
  • Snij de ene ui in grove snippers, laat de andere heel
  • Snij het witte gedeelte van de prei af en snij dit in rondjes. Was deze zorgvuldig
  • Snij de winterpeen in plakjes
  • Hak de peterselie grof
  • Snij de selderijstengel in grove stukken
  • Kneus de peperkorrels
  • Doe de botten in een braadslee en schroei ze in 10-15 minuten rondom goed bruin door ze af en toe te draaien.

Bereiding:

  • Laat de botten afkoelen
  • Maak het soepvlees droog met een koksdoek of keukenpapier
  • Verhit de olie in een brede braadpan en bak hierin het vlees snel bruin. Dit mag niet langer duren dan een minuut of 5
  • Voeg de uisnippers toe en laat ze een minuut meefruiten
  • Giet er 2 liter koud water bij, voeg de botten eraan toe en breng aan de kook
  • Schuim af met een schuimspaan
  • Voeg alle andere ingrediënten toe
  • Breng weer aan de kook
  • Temper de warmtebron. Het vlees moet trekken, niet koken. Laat de bouillon minstens 3,5 uur zachtjes trekken
  • Schuim regelmatig af met een schuimspaan. Geen deksel op de pan doen!
  • Zeef de bouillon door een natgemaakte doek (let op: Gebruik het liefst kaasdoek, en in ieder geval doek waar GEEN wasmiddel of wasverzachter aan te pas is gekomen!)
  • Laat de bouillon op kamertemperatuur komen en vervolgens afkoelen in de koelkast. Schep het gestolde vet eraf. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat hem indampen tot ongeveer 800 ml overgebleven is. Zeef de bouillon een tweede keer. Klaar!

Tip:
Nu mag de hond zijn bot hebben.

Eet smakelijk!

Signatuur Erik

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Basisrecept
Korstdeeg
Basisrecept
Deeg voor Flammkuchen
Basisrecept
Engelse custardsaus
Basisrecept Saus Frans Mediterraans Provençaals
Aïoli
Basisrecept
Ravigote
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10