Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Kalfsgehakt met foie gras, schorseneren en knolselderij

Kalfsgehakt met foie gras, schorseneren en knolselderij

Bereidingswijze

Recept met een ster

Foie gras, oftewel ganzenlever, is een omstreden product. Gelukkig zijn alle leveranciers inmiddels op zoek naar diervriendelijke methodes voor het verkrijgen van hoge kwaliteit ganzenlever. Als u even zoekt kunt ook u aan biologische verantwoorde lever komen. Foie gras is er van eend en van gans. Gebruikt u voor dit recept wel gans. Eendenlever is erg lekker, maar zeer moeilijk te bakken. Daarvoor is ganzenlever beter geschikt.

Quenelle
In origine is een quenelle is een ovaal balletje gemaakt van gepureerd vlees, gevogelte of vis. De naam is verwant aan het Duitse Knödel, De ingrediënten voor de quenelles worden fijngemalen en gebonden met vet en eieren. Met twee lepels vormt men van dit mengsel de quenelles die daarna gepocheerd worden. Ze worden geserveerd als voorgerecht of dienen als garnituur in soepen en ragouts. De quenelle heeft, door de techniek waarmee ze wordt gemaakt, een uitgesproken herkenbare vorm. Daarom is later is de quenelle de naam geworden van alle ovaalvormig garnituur. Tegenwoordig kan een quenelle dus van ijs, slagroom, mousse, bavarois enz. enz. zijn. Kijk hier hoe je ze maakt.

Stap voor stap

Kalfsgehakt met foie gras, schorseneren en knolselderij

Voorbereiding

  • Maak het gehakt aan met het ei, de melk en het (gemalen) witte brood
  • Kneed het stevig door
  • draai er quenelles van en paneer deze
  • Schil de schorseneren of asperges
  • Schorseneren: snij in stukjes van 3-4 cm en kook ze bijtgaar in zout water met een klein scheutje azijn tegen het verkleuren. Giet ze af en hou ze warm.
  • Asperges: volg de instructies voor het schoonmaken en koken van asperges uit dit recept
  • Schil de knolselderij
  • Snij er een paar niet te dikke plakken van en snij deze vervolgens in dunne reepjes
  • Stoof deze in bouillon en witte wijn
  • Breng op smaak met zout
  • Snij de foie gras in plakjes van ongeveer 8 millimeter dikte

Bereiding

  • Bak de quenelles in boter aan op hoog vuur
  • Temper dan de warmtebron tot matig en bak ze in 10 minuten gaar
  • Leg ze aan de kant en hou ze warm
  • Ververs de boter in de pan, zet de pan op hoog vuur en bak de plakjes ganzenlever snel aan weerskanten aan. Klaar!

 

Kalfsgehakt met foie gras, schorseneren en knolselderij

Wijntip

Een zoete dessertwijn, ijskoud, kan heel goed. Een Sauternes natuurlijk. Maar ook een Beaume de Venise, of zelfs een Zuid-Afrikaanse Rietvallei Estate Red Muscadel (maar dan zou ik wel kiezen voor de variant schorseneren.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Heel positief.
Goede communicatie, prima verpakking, heel mooi vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Nijmegen
#organization Meerdanvlees.nl
8
Goed
Netjes afgeleverd. Goed verpakt en gekoeld.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Vroomshoop
#organization Meerdanvlees.nl
10
HEEEEEEERLIJK!!!
Heerlijk mals vlees, stuk voor stuk. We hebben zeer genoten van dit verrukkelijke vlees, dat duidelijk anders (beter!) smaakt dan dat wat je bij de supermarkt koopt.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Meppel
#organization Meerdanvlees.nl
10
goed
Goede kwaliteit snelle levering goede verzorging voor gekoeld leveren
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Enschede
#organization Meerdanvlees.nl
10
Geweldig
Vlees/visschotel was heerlijk! Alles verder Keurig afzonderlijk verpakt!
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- S’Gravenzande
#organization Meerdanvlees.nl
10
Prima.
Mooi vlees, ruime keuze en snelle bezorging.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- KLOOSTERZANDE
#organization Meerdanvlees.nl
9
Goed kwaliteit en snel levering
Hele tevreden
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank!

- Helmond
#organization Meerdanvlees.nl
9
Vorig weekend hebben wij een tomahawk en een beefhammer besteld voor een winter bbq bij MeerdanVlees.nl De tomahawk was zonder meer van uitstekende kwaliteit! Daarentegen liet de beefhammer te wensen over (weinig vlees en veel pees). Na contact te hebben gehad met het bedrijf en onze ervaring te hebben gedeeld , werd ik al binnen 2 werkdagen gebeld met oprechte excuses! Als compensatie voor de beefhammer hebben ze ons kostenloos een tomahawk aangeboden waar wij zeker geen nee tegen zeggen. Kortom, door hun snelle reactie, oprechte excuses en de compensatie zullen we ook in de toekomst klant blijven. Sterker nog, de nieuwe bestelling is er alweer besproken
Enthousiast
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Bemmel
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3247 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl