Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Kangoeroefilet op de barbecue met vlierbessensaus, selderijknol en morieljes

Kangoeroefilet op de barbecue met vlierbessensaus, selderijknol en morieljes

Bereidingswijze

Recept met een ster

Kangoeroefilet. Je moet het willen proeven. Sommige mensen vinden het een beetje “te“. Wat ik u kan verzekeren is dat het heel smakelijk is. Het heeft veel weg van biefstuk, al komt de wildsmaak ook hier en daar subtiel om de hoek kijken. De bereiding is in ieder geval zoals biefstuk – snel en hevig, mooi rosé binnenin.

Morieljes zijn niet elke dag te krijgen. U kunt hiervoor ook eens een shi-take proberen. Die is wat toegankelijker. Mocht u toch met de morielje aan de slag willen, even een paar tips:

  • Pluk morieljes niet zelf. Er is een giftige soort die er sprekend op lijkt.
  • Was verse morieljes uitermate nauwkeurig: overal zit zand.
  • Eet morieljes NOOIT rauw. Ze zijn alleen gekookt ongevaarlijk. In rauwe toestand kunnen ze vervelende darmklachten veroorzaken.
  • Al met al kan een gedroogde morielje of een morielje uit blik een hoop ellende voorkomen. Wij hebben de ingeweckte variant genomen.

Mats eet smakelijk

Stap voor stap

Voorbereiding

Geen rubs, geen marinades, geen poespas. Puur vlees, zout en peper. Beetje olijfolie. Maak een superhete grill, liefst met echte houtskool. 

Snij van de knolselderij vierkante plakken van ongeveer 1,5 cm dikte, kruid ze met selderiezout en stoom ze gaar in de magnetron gedurende 4-6 minuten.

Bereiding

Grill de filet mooi donker aan de buitenkant en rosé binnenin. Hou een kerntemperatuur van zo’n 49°-55°C aan. Leg weg in aluminiumfolie.

Zet de ragfijn gesnipperde sjalot aan met wat boter. Voeg de paddenstoelen toe. Als deze warm zijn de boter zeven en  verwijderen, morieljes en sjalot apart warm houden en op smaak brengen met zout.

In dezelfde koekenpan nu de vlierbessen storten en en warm laten worden. Blus af met rode wijn. Laat indampen op hoog vuur. Nu het vuur verlagen en de saus monteren met klontjes ijskoude boter tot een mooi gladde doorzichtige saus is ontstaan.

Bak op het laatst de selderijplakken even aan in een koekenpan, vlak voor het opdienen.

Kangoeroefilet op de barbecue met vlierbessensaus, selderijknol en morieljes

Serveren

Snij de filet in mooie plakken. Snij de vierkante plakken knolselderij diagonaal door en serveer 2 stukjes per bord. Giet de saus op de (voorverwarmde) borden en leg wat morieljes bij het vlees. Klaar!

Kangoeroefilet op de barbecue met vlierbessensaus, selderijknol en morieljes

Wijntip

Australisch vlees, Australische wijn.  Shiraz, zonder twijfel.

Eet smakelijk,

Mats

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Steur op de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
8
Gewicht klopt niet allemaal.
Van het ene wat meer en het andere wat minder. Kan wel meer dan 10% zijn.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hè, wat jammer nou weer dat we dit van u moeten horen via de recensies! Wij hebben een gouden regel: inderdaad, het is heel moeilijk om het gewicht van vers vlees op de gram precies uit te kienen - het ene beestje is het andere niet. Maar....de regel is: krijgt u teveel, dan is dat voor onze rekening, krijgt u te weinig, dan behoort u daarvoor geld terug te krijgen. Onze elektronische weegsystemen vangen het grootste gedeelte van producten met ondergewicht af. Heel af en toe schiet er eentje tussendoor. Gewoon aan de bel trekken hoor! U heeft recht op compensatie!

- Lisse
10
Goede kwaliteit, goede levering
Goede kwaliteit vlees! Ook zeer snelle levering op een heel correcte wijze. Zelfs allerlei koelelementen waren bijgesloten! Kortom helemaal tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank, ook namens PostNL. Mag best wel eens gezegd worden dat die hun stinkende best doen in deze barre tijden:)

- Zaltbommel
10
Zeer tevreden
Het produkt komt goed gekoeld binnen via Post.nl In eerste instantie zette ik mijn vraagteken hierbij maar dat bleek dus niet nodig te zijn.Het vlees is heel goed van kwaliteit.Top dus
- Almere
9.2
2921 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10