Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Kangoeroefilet op de barbecue met vlierbessensaus, selderijknol en morieljes

Kangoeroefilet op de barbecue met vlierbessensaus, selderijknol en morieljes

Bereidingswijze

Recept met een ster

Kangoeroefilet. Je moet het willen proeven. Sommige mensen vinden het een beetje “te“. Wat ik u kan verzekeren is dat het heel smakelijk is. Het heeft veel weg van biefstuk, al komt de wildsmaak ook hier en daar subtiel om de hoek kijken. De bereiding is in ieder geval zoals biefstuk – snel en hevig, mooi rosé binnenin.

Morieljes zijn niet elke dag te krijgen. U kunt hiervoor ook eens een shi-take proberen. Die is wat toegankelijker. Mocht u toch met de morielje aan de slag willen, even een paar tips:

  • Pluk morieljes niet zelf. Er is een giftige soort die er sprekend op lijkt.
  • Was verse morieljes uitermate nauwkeurig: overal zit zand.
  • Eet morieljes NOOIT rauw. Ze zijn alleen gekookt ongevaarlijk. In rauwe toestand kunnen ze vervelende darmklachten veroorzaken.
  • Al met al kan een gedroogde morielje of een morielje uit blik een hoop ellende voorkomen. Wij hebben de ingeweckte variant genomen.

Stap voor stap

Voorbereiding

Geen rubs, geen marinades, geen poespas. Puur vlees, zout en peper. Beetje olijfolie. Maak een superhete grill, liefst met echte houtskool.

Snij van de knolselderij vierkante plakken van ongeveer 1,5 cm dikte, kruid ze met selderiezout en stoom ze gaar in de magnetron gedurende 4-6 minuten.

Bereiding

Grill de filet mooi donker aan de buitenkant en rosé binnenin. Hou een kerntemperatuur van zo’n 49°-55°C aan. Leg weg in aluminiumfolie.

Zet de ragfijn gesnipperde sjalot aan met wat boter. Voeg de paddenstoelen toe. Als deze warm zijn de boter zeven en  verwijderen, morieljes en sjalot apart warm houden en op smaak brengen met zout.

In dezelfde koekenpan nu de vlierbessen storten en en warm laten worden. Blus af met rode wijn. Laat indampen op hoog vuur. Nu het vuur verlagen en de saus monteren met klontjes ijskoude boter tot een mooi gladde doorzichtige saus is ontstaan.

Bak op het laatst de selderijplakken even aan in een koekenpan, vlak voor het opdienen.

Kangoeroefilet op de barbecue met vlierbessensaus, selderijknol en morieljes

Serveren

Snij de filet in mooie plakken. Snij de vierkante plakken knolselderij diagonaal door en serveer 2 stukjes per bord. Giet de saus op de (voorverwarmde) borden en leg wat morieljes bij het vlees. Klaar!

Kangoeroefilet op de barbecue met vlierbessensaus, selderijknol en morieljes

Wijntip

Australisch vlees, Australische wijn.  Shiraz, zonder twijfel.

Eet smakelijk,

Mats

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Steur op de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

9
Top !!!!!!!!!.
Bestel vaker bij hun en ben super tevreden met hun .Snel bestelt en snelle en goeie bezorging en ........ Vlees van top kwaliteit .
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- westerwolde
#organization Meerdanvlees.nl
9
Naar gewoonte, goed spul
Naar gewoonte, goed spul
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Knokke Heist
#organization Meerdanvlees.nl
10
Supper goed
We hebben het nu voor 2 keer besteld is supper goed verpakt en je krijgt ook goed uit leg over hoe het verpakt is .ik zou ze zekker aan raaden het vlees is top . Zelfs met kerst was het vlees top familie was verbaast er over
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Dank u wel!

- Oudvossemeer
#organization Meerdanvlees.nl
9
Goed vlees en snelle levering
Lekker baklever en weer iets wat ik nog niet eerder heb gezien: een kipvink
Reactie bekijken
Onze reactie

Lekker hè?:) Dank u wel voor uw complimenten!

- 'S-GRAVENHAGE
#organization Meerdanvlees.nl
10
Kan gewoon niet beter zijn
Top kwaliteit Top service Top transport en verpakking Ik kan geen min punt vinden. De beste vlees in Nederland. Voor de steak lovers een tip : Tournedos Braziliaans 250gr. Top!
Reactie bekijken
Onze reactie

SSSttttt......:)

- HOOFDDORP
#organization Meerdanvlees.nl
9
Echt een aanrader.
Bezorging goed. Verpakking goed. Tijd tussen bestellen en Bezorging goed. Wat we sl geprobeerd hebben was heerlijk vlees. Dit was het proefpaket en gevulde kalkoen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw hoge score!

- Hoofddorp
#organization Meerdanvlees.nl
10
Prima levering
Net als de vorige keer. Fijn vacuüm verpakt en gekoeld. En.... smaken zullen ze..... weet ik zeker.....
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!!! Dank u wel!!

- Kerkrade
#organization Meerdanvlees.nl
10
Uitstekend
Alles netjes geleverd :-)
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Oostrozebeke
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3259 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl