voor uw meze
Een lekkere, frisse salade die goed meedoet in een traditionele Levantijnse meze. Het zure van de labneh en het frisse van de munt geven een bijzondere combinatie. Zout speelt een belangrijke rol in het balanceren van deze twee smaken, maar overdrijf het niet.
Bereiding
Snij de komkommer met schil en al in vrij grove stukjes. Doe wat grof zout in een vijzel, voeg het schoongemaakte teentje knoflook toe en plet het geheel. Voeg wat later ook de munt doe en maak een mooi samenhangend mengsel. Het hoeft geen puree te worden. Doe over in een kom en voeg de labneh of yoghurt toe. Blijf roeren tot een vrij gladde massa ontstaat. Maak met deze massa de komkommer aan. Klaar!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!