Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Kholodets (холодец) – een Russische aspic

Kholodets (холодец) – een Russische aspic

Bereidingswijze

Tradioneel gerecht uit de Russische keuken

Kholodets of cholodets (холодец) is een typisch gerecht voor een Russische feestmaaltijd. Iedere familie heeft zo haar eigen recept maar het principe blijft hetzelfde: kholodets is een koude vleesschotel van aspic die wordt verkregen door het opstijven van het natuurlijke collageen in vlees, dus zonder toevoeging van gelatine. Dit is de reden waarom men uitgaat van sterk collageenhoudende vleesproducten zoals de poten en/of knieën van varkens en runderen.

Broeipoot

Stap voor stap

Kholodets (холодец) – een Russische aspic
  • Hak de broeipoot, indien mogelijk,  in 4 stukken – 1 keer dwars, 1 keer overlangs
  • De varkenspoot kan 1 keer overlangs, is voldoende. Zagen kan ook. Uw ijzerzaag doet wonderen
  • Was het vlees om de meeste botsplinters te verwijderen
  • Doe het vlees in hun pan, groot genoeg om hierdoor maar tot 2/3 gevuld te zijn
  • Vul de pan af met koud water tot 5 cm boven het vlees
  • Zet op een laag vuurtje en wacht tot zich schuim vormt
  • Schuim af met een lepel, niet met een schuimspaan, om zo zorgvuldig mogelijk te werken
  • Voorkom dat het geheel gaat koken door een glas koud water toe te voegen
  • Ga zo door tot het schuim dat zich vormt wit van kleur is (2-3 keer)
Kholodets (холодец) – een Russische aspic
  • Schil de groente, snij deze in grove stukken  en voeg toe aan het vlees
  • Bind de kruiden op in een bouquet en voeg toe
Kholodets (холодец) – een Russische aspic

In de pan

  • Breng de bouillon op smaak met zout
  • Sluit af met een deksel
  • Zet op een zeer laag pitje en houdt net boven het kookpunt
  • Laat 8 uur trekken/koken
Kholodets (холодец) – een Russische aspic

Ontvetten en passeren

  • Verwijder hhet vlees en houd apart
  • Verwijder het bouquet en de groenten
  • Verwijder het overtollige vet dat bovenop drijft
  • Zeef de fond daarna door een chinois, sans fouler, zoals de Fransen zeggen – zonder te helpen met een lepel. Doet u dat wel, dan komen er teveel onreinheden in de bouillon terecht

Reduceren

  • Laat het vlees afkoelen tot u er met de hand mee aan de slag kunt
  • Haal met uw vingers alle harde delen uit het vlees: botjes en overgebleven kraakbeen
  • Snij het en het vel vlees in kleine stukjes haaks op de richting van de vezel
  • Voeg het vlees toe aan de bouillon
Kholodets (холодец) – een Russische aspic

Terugkoelen en nogmaals ontvetten

  • Koel  zo snel mogelijk af tot koelkasttemperatuur
  • Schraap met een lepel het overtollige vet voorzichtig van de bovenkant af
  • Giet de kholodets in een lage container of braadslee
  • Laat de kholodets nu minstens 24 uur rusten in de koelkast. Klaar!

Serveertip

Serveer als zult – in een blok. Lekker hierbij zijn mierikswortelsaus of salsa (eigenlijk de Georgische variant daarvan – Adzjika, maar daarover later…)

Anderen bekeken ook

Voor- of hoofdgerecht
Sashimi van zeeduivel
Voor- of hoofdgerecht
Tagliatelle met cantharellen
Voor- of hoofdgerecht
Pasta met cantharellen
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:Graag weer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Oldenzaal
8
Wederom een goede levering
De bestelling was goed verzorgd en het vlees zag er mals uit, dus kwaliteit als altijd, ook weer andere producten erbij besteld om uit te proberen. de levering was volgens planning en goed tijdstip.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Laren
7
Een tevreden klant
Het vlees was goed verpakt en ik zal in de toekomst waarschijnlijk nog een bestelling plaatsen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Borgerhout
10
Uitstekend
Top kwaliteit vlees en super verpakt. Echt een aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Horst aan de maas
10
super
Ik heb een cadeaubon besteld. Die was er binnen 5 minuten via de mail. Mijn schoonzoon eet graag vlees van de barbecue van Meerdanvlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Supertrots! Dank u!

- Hengelo
7
Prima
Uiteraard hen ik nog niet alles geproefd. Het pakket zag er goed verzorgd uit. Het was net op tijd , de koelelementen waren ontdooit. Een aardig briefje bij de ossenworst dat deze s‘morgens gemaakt was en zondag op kleur en smaak zou zijn . En inderdaad prima !
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor de update! Koelelementen horen min of meer ontdooid aan e komen, dat klopt wel. Ze moeten de kou immers afstaan aan de omgeving. Belangrijk is dat de inhoud van de doos binnen de wettelijke norm van 2-7 graden blijft.Onze oude reactie: Klopt als een bus. Kiyoh houdt geen rekening met onze handige kalender en gaat ervan uit dat iedereen alles de volgende dag in huis wil hebben. Wat met ons heerlijke vlees natuurlijk helemaal niet zo is soms. Goed bevallen allemaal?

- Almere
10
Top geregeld
Vandaag gekozen voor afhalen Alles lag klaar op de afgesproken dag De receptioniste handelde de bestelling zeer vriendelijk af
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Hellendoorn
10
Top
Keurig verpakt,mooi op tijd. Heel blij mee!
Reactie bekijken
Onze reactie

Anders wij wel, met uw tien! Dank u!!

- Mijdrecht
9.2
3318 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10