Tradioneel gerecht uit de Russische keuken
Kholodets of cholodets (холодец) is een typisch gerecht voor een Russische feestmaaltijd. Iedere familie heeft zo haar eigen recept maar het principe blijft hetzelfde: kholodets is een koude vleesschotel van aspic die wordt verkregen door het opstijven van het natuurlijke collageen in vlees, dus zonder toevoeging van gelatine. Dit is de reden waarom men uitgaat van sterk collageenhoudende vleesproducten zoals de poten en/of knieën van varkens en runderen.
Serveer als zult – in een blok. Lekker hierbij zijn mierikswortelsaus of salsa (eigenlijk de Georgische variant daarvan – Adzjika, maar daarover later…)
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.