Pollo arrosto con patate al forno
In een BEETJE Italiaanse familie zie je deze schotel toch wel een paar keer per jaar voorbij komen: het is vaak het lievelingsverjaardagsgerecht van de kinderen en een traditionele traktatie op feestdagen. Het is, zoals zoveel recepten in de Italiaanse keuken, heel makkelijk te maken, puur en specifiek van smaak, en vrij licht. U kunt hiervoor een hele kip gebruiken, of delen. Wij hebben gekozen voor onze heerlijke meerdanvlees.nl kipspareribs: een prima formaat voor dit gerecht.
Leg de spareribs in de braadslee en de aardappelen daarnaast. Gooi de schoongemaakte knoflookteentjes erbij, samen met de takjes rozemarijn. Besprenkel met nog wat olijfolie en zet in de oven. Schep voorzichtig de aardappels om naarmate ze kleuren. Na 20 minuten is het tijd even te zien of uw gerecht klaar is. De aardappelen behoren dan goudkleurig te zijn en een knapperig korstje te hebben ontwikkeld. De kerntemperatuur van de kip moet rond de 63℃ liggen.
Zie ook: patate al forno.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
WEER EEN TIEN! HEEL HARTELIJK DANK!