Lekker makkelijk!
Voorbereiding:
Als u gekozen heeft voor ongekruid vlees, kruid de filets damn naar smaak met onze kruidenmix, met zout en peper of met u eigen rub. Smeer ze in met wat olie. Steek een takje rozemarijn in iedere filet (zie afbeelding). Snijd de aardappels grof in stukken.
Bereiding:
Giet een flinke scheut olie op een bakplaat. Leg de aardappelstukken erop. Pluk de blaadjes van het 5de takje rozemarijn en strooi die over de aardappels. Grill de aardappels in 20 minuten onder de grill goudbruin, onder regelmatig omscheppen. 10 minuten voor het einde grilt u de kipfilets op een gloeiend hete BBQ of grillplaat snel dicht aan weerszijden. Temper de warmtebron, gaar de kip goed door (kerntemperatuur 70° C). Leg ze de laatste 3 minuten apart op een niet te koele plaats, onder aluminiumfolie.
Serveertip:
Maak de veldsla aan met olie en azijn naar smaak en serveer deze bij de kip, samen met de aardappels.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.