Duitser kan het haast niet!
Een knoedel (Duits: Knödel of Kloß; Luxemburgs: Kniddel; Tsjechisch: knedlík) is een bal of balletje gemaakt van aardappel-, brood- of ander deeg, soms zelf van een combinatie. Ze worden gepocheerd in zout water of gestoomd. Knoedels komen oorspronkelijk uit Bohemen en zijn vooral geliefd in Zuid-Duitsland, de Elzas, Oostenrijk, het Italiaanse Süd-Tirol en Tsjechië. Vaak zijn ze gevuld met croutons, vruchten of vlees. Ze komen voor als hoofdgerecht, bijgerecht, in de soep en zelfs (zoet) als dessert. De naam Kloß stamt uit het Duitse Kloz (klomp. knol, kogel). De variant Knödel was oorspronkelijk het verkleinwoord van Knode (knoop). Knödel heeft weer geleid tot het Tsjechische knedlík en het Italiaanse canederli. Waarschijnlijk is ook de Franse term “quenelle” verwant.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Heel hartelijk dank!