Prachtig wildgerechtje
Bereiding:
Kruid het vlees met onze overheerlijke vleeskruidenmix of peper en zout, naar smaak. Maak olie heet in een caquelon (ook wel poêlon genoemd, bij ons bekend van de kaasfondue). Bak het vlees aan weerszijden tot het mooi goudbruin is. Binnenin mooi rosé houden. Kerntemperatuur 55-57°C.
Uit de pan halen en op een warme plaats laten rusten. Het overtollige vet uit de caquelon verwijderen. Twee eetlepels boter erin laten smelten en de cantharellen (of andere paddenstoelen) hierin bakken tot ze al het overtollige vocht hebben uitgestoten. Nu de wijn toevoegen en aan de kook brengen. Daarna de room erbij gieten en het geheel in laten dampen tot twee derde over is. De laatste eetlepel boter er nu bij inroeren en vervolgens naar smaak afmaken met peper en zout.
Serveertip:
Serveer met een getourneerde, gefrituurde aardappel en een paar toastjes. Afgarneren met een plukje peterselie. Klaar!
Bereiding:
Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Volnay, een Chambertin, of een Pommard kunnen zijn. Uit de Bordeaux past een Margaux erg goed. Wie prefereert geen persoonlijke lening af te hoeven sluiten om deze wijnen te bekostigen verwijzen we naar een aantal uitstekende alternatieven: Een Chinon uit de Loirevallei, of een Corbieres uit de Languedoc Rousillon.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.