Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Lamsbout, slow cooked uit de houtoven

Lamsbout, slow cooked uit de houtoven

Bereidingswijze

‘á la Grecque’

De Grieken zijn gek op lams-, schapen- en geitenvlees. Een beroemd recept uit de oven is Kleftiko, in perkament gebakken stukken lamsvlees, zoals lamsbout. De overlevering zegt dat het originele recept bedacht is door de Kleften, een soort guerillastrijders avant la lettre in het oude Griekenland. Deze stonden erom bekend dat ze schapen stalen (vandaar hun naam, die in het Grieks rovers betekent) om die vervolgens clandestien, bedolven onder perkament en hete aarde, klaar te stoven. Zo zag men geen rook en konden de schuilplaatsen van de Kleften niet worden ontdekt.

De tijden zijn veranderd. De “Kleften” zijn “Kleptokraten” geworden en zitten in de regering van vele landen. Maar de typische smaak van dat lamsvlees, daar is nog steeds vraag naar. Bij deze een nederige poging om in de buurt te komen:

Stap voor stap

Lamsbout, slow cooked uit de houtoven

Maak een mengsel van de kruiden, de olijfolie en het citroensap.

Lamsbout, slow cooked uit de houtoven

Mix alles goed met een staafmixer…

Lamsbout, slow cooked uit de houtoven

…tot een smeuïg geheel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

 

Lamsbout, slow cooked uit de houtoven

Wrijf daar de lamsbout mee in, ook de holte waar het bot heeft gezeten.

Lamsbout, slow cooked uit de houtoven

Sluit de lamsbout met de marinade af in een container, huishoudfolie of vacuümzak en laat 4 uur marineren op kamertemperatuur.

Lamsbout, slow cooked uit de houtoven
  • Steek de oven aan en breng hem naar 180 graden
  • Leg de lamsbout in een hoge aardewerken pot en voeg een glas water toe om een bodem van ongeveer 2-3 centimeter te verkrijgen
Lamsbout, slow cooked uit de houtoven

Plaats de pot in de oven en stoof 5 uur: de eerste 2 op 180, daarna mag de oven wel terug naar 120-140 graden.

Lamsbout, slow cooked uit de houtoven
  • Haal de pot uit de oven en laat rusten
  • Maak ondertussen de ovengroente aan met zout, hele teentjes knoflook en een flinke scheut olijfolie
Lamsbout, slow cooked uit de houtoven

Stort de groenten in een ovenvaste schaal.

Lamsbout, slow cooked uit de houtoven

Breng de oven naar 160 graden en stoof de groenten in 1 uur gaar: 30 minuten bedekt met zilverpapier, 30 minuten zonder.

Lamsbout, slow cooked uit de houtoven
  • Wanneer de groenten gaar zijn en een mooie kleur hebben mogen ze uit de oven
  • Leg het vlees erbij op…
Lamsbout, slow cooked uit de houtoven
  • en giet het stoofvocht over de groenten en het vlees
  • Plaats nog even terug in de oven om het vlees weer wat op te warmen. Klaar!

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:Graag weer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Oldenzaal
8
Wederom een goede levering
De bestelling was goed verzorgd en het vlees zag er mals uit, dus kwaliteit als altijd, ook weer andere producten erbij besteld om uit te proberen. de levering was volgens planning en goed tijdstip.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Laren
7
Een tevreden klant
Het vlees was goed verpakt en ik zal in de toekomst waarschijnlijk nog een bestelling plaatsen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Borgerhout
10
Uitstekend
Top kwaliteit vlees en super verpakt. Echt een aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Horst aan de maas
10
super
Ik heb een cadeaubon besteld. Die was er binnen 5 minuten via de mail. Mijn schoonzoon eet graag vlees van de barbecue van Meerdanvlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Supertrots! Dank u!

- Hengelo
7
Prima
Uiteraard hen ik nog niet alles geproefd. Het pakket zag er goed verzorgd uit. Het was net op tijd , de koelelementen waren ontdooit. Een aardig briefje bij de ossenworst dat deze s‘morgens gemaakt was en zondag op kleur en smaak zou zijn . En inderdaad prima !
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor de update! Koelelementen horen min of meer ontdooid aan e komen, dat klopt wel. Ze moeten de kou immers afstaan aan de omgeving. Belangrijk is dat de inhoud van de doos binnen de wettelijke norm van 2-7 graden blijft.Onze oude reactie: Klopt als een bus. Kiyoh houdt geen rekening met onze handige kalender en gaat ervan uit dat iedereen alles de volgende dag in huis wil hebben. Wat met ons heerlijke vlees natuurlijk helemaal niet zo is soms. Goed bevallen allemaal?

- Almere
10
Top geregeld
Vandaag gekozen voor afhalen Alles lag klaar op de afgesproken dag De receptioniste handelde de bestelling zeer vriendelijk af
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Hellendoorn
10
Top
Keurig verpakt,mooi op tijd. Heel blij mee!
Reactie bekijken
Onze reactie

Anders wij wel, met uw tien! Dank u!!

- Mijdrecht
9.2
3318 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10