simpel en lekker
Lekker lamsrackje. Kan op de grill, kan in de oven, kan ook in de braadpan. Vandaag laten we u even zien hoe.
Kamertemperatuur
Begin met het vlees op kamertemperatuur te brengen. Dit is, zeker voor dik vlees, erg belangrijk, om het risico te vermijden dat u straks binnenin koud vlees heeft, terwijl de buitenkant er prachtig uitziet.
Kernthermometer
Als u precies wilt weten hoe warm de kern van uw vlees is, kunt u twee methodes toepassen. De eerste, de zogenaamde finger test (zie afbeelding)
Laat de lamsrack(s) minstens een uur uit de koelkast liggen. Liever zelfs 2-3. Goed op kamertemperatuur laten komen dus.
Kruid de lamsracks met uw eigen kruidenmengsel of rub, met peperr&zout. Wij raden ons eigen meerdanvlees.nl-kruidenmengsel aan.
Houd een kernthermometer bij de hand. Raadpleeg ook onze kerntemperaturentabel. Laat het schuim op de boter wegtrekken maar zorg ervoor dat de boter niet gaat walmen en niet verbrand. U kunt eventueel kiezen voor geklaarde bhttps://www.meerdanvlees.nl/kerntemperaturen/oter, voor het gemak.
Blus de boter af met een scheut rode wijn (deglaceren). De kans is aanwezig dat een van uw tafelgasten, quasi geïnteresseerd in uw kookkunsten, vanuit de keuken met de fles de huiskamer in is geschoten. Even zoeken dus. Laat de wijn inkoken tot er nauwelijks meer iets van te zien is in de wijn (reduceren).
Snij de racks op in koteletjes of serveer een hele rack, al naar gelang de eetlust van uw tafelgenoten. Lekker hierbij zijn allerlei groenten, bijvoorbeeld spitskool, en lekkere home fries .
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank voor uw bericht. Fijn dat u met ons meedenkt! We hebben in de 13 jaar dat we op de markt zijn alle verpakkingsmaterialen getest die we konden verzinnen. Hennep, karton, papier, schapenwol - om er maar een paar te noemen. Om allerlei redenen zijn we voorlopig bij EPS gebleven - die redenen kunnen variëren van kosten (die we door moeten berekenen aan u, de consument), isolatiewaarde maar ook duurzaamheid - onze EPS dozen worden 100% gerecycled voor het vervaardigen van licht beton (zoals gebruikt wordt voor de bouw van parkeergarages bijvoorbeeld). Wel hebben we geïnvesteerd in LIVING PACKETS, een Frans bedrijf dat op de markt komt met herbruikbare EPS dozen die 1000 keer meegaan en voorzien zijn van een LCD scherm in plaats van een papieren etiket (geen papierverspilling) en een GPS-tracker. U kunt het zien als een gasfles - u mag hem gebruiken en zelf ook hergebruiken om dingen te versturen. Levert u hem in, dan krijgt u statiegeld terug. Het wachten is op de introductie van dit revolutionaire idee in Nederland. Het plastic van de koelelementen is ook 100% recyclebaar en de koelelementen (die water bevatten) mogen in de oranje Kliko. "Papieren" koelelementen die men nog wel eens tegenkomt zijn jammer genoeg niet van papier. De lining is ook van plastic (anders zouden ze lekken) en die elementen zijn veel moeilijker te recyclen door de combinatie van plastic binnenin en een "duurzaam" velletje aan de buitenkant...