Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Lamsrack braden in de pan

Lamsrack braden in de pan

Bereidingswijze

simpel en lekker

Lekker lamsrackje. Kan op de grill, kan in de oven, kan ook in de braadpan. Vandaag laten we u even zien hoe.

Kamertemperatuur
Begin met het vlees op kamertemperatuur te brengen. Dit is, zeker voor dik vlees, erg belangrijk, om het risico te vermijden dat u straks binnenin koud vlees heeft, terwijl de buitenkant er prachtig uitziet.

Kernthermometer
Als u precies wilt weten hoe warm de kern van uw vlees is, kunt u twee methodes toepassen. De eerste, de zogenaamde finger test (zie afbeelding)

Finger test

Stap voor stap

Lamsrack braden in de pan

Laat de lamsrack(s) minstens een uur uit de koelkast liggen. Liever zelfs 2-3. Goed op kamertemperatuur laten komen dus.

Lamsrack braden in de pan

Kruid de lamsracks met uw eigen kruidenmengsel of rub, met peperr&zout. Wij raden ons eigen meerdanvlees.nl-kruidenmengsel aan.

Lamsrack braden in de pan

Knijp een teentje knoflook uit op het vlees met een knoflookpers.

Lamsrack braden in de pan

Houd een kernthermometer bij de hand. Raadpleeg ook onze kerntemperaturentabel. Laat het schuim op de boter wegtrekken maar zorg ervoor dat de boter niet gaat walmen en niet verbrand. U kunt eventueel kiezen voor geklaarde boter, voor het gemak.

Lamsrack braden in de pan

Zet een cocotte of braadpan op hoog vuur en smelt daarin de boter.

Lamsrack braden in de pan

Leg de lamsracks in de pan en schroei het vlees snel aan alle kanten dicht. Laat alle kanten een kleurtje krijgen (ongeveer 1-2 minuten per kant).

Lamsrack braden in de pan

Leg een takje tijm en een takje rozemarijn op het vlees.

Lamsrack braden in de pan

Blus de boter af met een scheut rode wijn (deglaceren). De kans is aanwezig dat een van uw tafelgasten, quasi geïnteresseerd in uw kookkunsten, vanuit de keuken met de fles de huiskamer in is geschoten. Even zoeken dus. Laat de wijn inkoken tot er nauwelijks meer iets van te zien is in de wijn (reduceren).

Lamsrack braden in de pan
  • Verlaag de warmtebron naar middelhoog en sluit de pan af met een deksel.
  • Stoof de racks een minuutje of 15-20 tot ze mooi rosé zijn van binnen. Een kerntemperatuur van 60°C  zou ideaal zijn.
  • Haal de racks uit de pan en laat ze 5 minuten rusten op een snijplank.
  • Verwijder de tijm en rozemarijn uit de pan.
  • Blus de jus af met wat water, laat even reduceren op hoog vuur en stort over in een voorverwarmd kommetje, door een zeefje.
Lamsrack braden in de pan

Serveertip

Snij de racks op in koteletjes of serveer een hele rack, al naar gelang de eetlust van uw tafelgenoten. Lekker hierbij zijn allerlei groenten, bijvoorbeeld spitskool, en lekkere home fries .

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
teleurstellende ervaring
Wij kopen al enkele jaren vlees bij MdV en altijd tevreden over de kwaliteit en de verzending. De laatste keer hebben wij o.a slavinken besteld van 120 gram en zonder enige communicatie andere slavinken ontvangen van 100 gram. Hierover een mail verstuurd en kreeg toen een tegoedbon van € 0,30 die een maand geldig was terwijl ik alleen had gevraagd naar het verschil in besteld en geleverd. Klantenservice is gewoon knudde, de biefstukken zijn oke.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte heer Schrama. Dank voor uw beoordeling! U heeft ons attent gemaakt op een gewichtsverschil van 20 gram bij 5 slavinken. Wij hebben u onze excuses aangeboden en uitgelegd dat dit artikel inderdaad heel iets minder is gaan wegen omdat we zijn overgestapt op een nieuwe versie van dit product. We maken deze slavinken tegenwoordig helemaal zelf (en dus anders) en kopen ze niet meer kant-en-klaar in. Deze overstap heeft plaatsgevonden tussen de dag dat u heeft besteld en de dag dat we hebben geleverd. De kwaliteit van het artikel is er enorm op vooruit gegaan. U heeft volkomen gelijk - we hadden u moeten waarschuwen dat we u een heel iets lichter artikel zouden afsturen, te meer omdat dit artikel 6 cent per stuk goedkoper is. Dit was erbij in geschoten. Excuses daarvoor! We hebben onmiddellijk het verschil (dertig eurocent) vergoed Omdat u vaker bij ons besteld had hebben we dit verschil in een korting van 30 cent "gegoten". Een terugbetaling op uw rekening van 30 cent kost ons bedrijf ongeveer 1,5 Euro en dat leek ons, aangezien u terugkerende klant bent, een onverantwoorde optie. U heeft contact opgenomen met ons bedrijf via e-mail en heeft ons laten weten dat u niet tevreden was met de geboden uitleg. Ondanks de nogal cynische toon van uw e-mail (want, geloof het niet, ook wij zijn mensen) hebben we u netjes per ommegaande gevraagd aan te geven waar u zich niet in kon vinden. Uw antwoord was dat u hier verder niet over wilde corresponderen. Nu schrijft u deze negatieve recensie. De enige conclusie die wij hieruit kunnen trekken (en dat doen we echt niet vaak) is dat u, door ons niet de kans te geven uw "probleem" op te lossen, blijk geeft van het feit meer genoegen te halen uit het toebrengen van reputatieschade aan ons bedrijf dan aan het oplossen van dit voorval en het onderhouden van een vriendelijke en professionele verstandhouding met uw leverancier. En dat allemaal over dertig cent. Jammer. Jammer ook dat u onze biefstukken "oke" noemt. Dat zijn ze namelijk niet. Ze zijn fantastisch. Al zeggen we het zelf. Vr. groet, Klantenservice.

- Hazerswoude-Dorp
2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
9.2
2924 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10