Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Lamsrack braden in de pan

Lamsrack braden in de pan

Bereidingswijze

simpel en lekker

Lekker lamsrackje. Kan op de grill, kan in de oven, kan ook in de braadpan. Vandaag laten we u even zien hoe.

Kamertemperatuur
Begin met het vlees op kamertemperatuur te brengen. Dit is, zeker voor dik vlees, erg belangrijk, om het risico te vermijden dat u straks binnenin koud vlees heeft, terwijl de buitenkant er prachtig uitziet.

Kernthermometer
Als u precies wilt weten hoe warm de kern van uw vlees is, kunt u twee methodes toepassen. De eerste, de zogenaamde finger test (zie afbeelding)

Finger test

Stap voor stap

Lamsrack braden in de pan

Laat de lamsrack(s) minstens een uur uit de koelkast liggen. Liever zelfs 2-3. Goed op kamertemperatuur laten komen dus.

Lamsrack braden in de pan

Kruid de lamsracks met uw eigen kruidenmengsel of rub, met peperr&zout. Wij raden ons eigen meerdanvlees.nl-kruidenmengsel aan.

Lamsrack braden in de pan

Knijp een teentje knoflook uit op het vlees met een knoflookpers.

Lamsrack braden in de pan

Houd een kernthermometer bij de hand. Raadpleeg ook onze kerntemperaturentabel. Laat het schuim op de boter wegtrekken maar zorg ervoor dat de boter niet gaat walmen en niet verbrand. U kunt eventueel kiezen voor geklaarde bhttps://www.meerdanvlees.nl/kerntemperaturen/oter, voor het gemak.

Lamsrack braden in de pan

Zet een cocotte of braadpan op hoog vuur en smelt daarin de boter.

Lamsrack braden in de pan

Leg de lamsracks in de pan en schroei het vlees snel aan alle kanten dicht. Laat alle kanten een kleurtje krijgen (ongeveer 1-2 minuten per kant).

Lamsrack braden in de pan

Leg een takje tijm en een takje rozemarijn op het vlees.

Lamsrack braden in de pan

Blus de boter af met een scheut rode wijn (deglaceren). De kans is aanwezig dat een van uw tafelgasten, quasi geïnteresseerd in uw kookkunsten, vanuit de keuken met de fles de huiskamer in is geschoten. Even zoeken dus. Laat de wijn inkoken tot er nauwelijks meer iets van te zien is in de wijn (reduceren).

Lamsrack braden in de pan
  • Verlaag de warmtebron naar middelhoog en sluit de pan af met een deksel.
  • Stoof de racks een minuutje of 15-20 tot ze mooi rosé zijn van binnen. Een kerntemperatuur van 60°C  zou ideaal zijn.
  • Haal de racks uit de pan en laat ze 5 minuten rusten op een snijplank.
  • Verwijder de tijm en rozemarijn uit de pan.
  • Blus de jus af met wat water, laat even reduceren op hoog vuur en stort over in een voorverwarmd kommetje, door een zeefje.
Lamsrack braden in de pan

Serveertip

Snij de racks op in koteletjes of serveer een hele rack, al naar gelang de eetlust van uw tafelgenoten. Lekker hierbij zijn allerlei groenten, bijvoorbeeld spitskool, en lekkere home fries .

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

7
Vlees ziet er goed uit, maar veel plastic verpakkings materiaal
Het bestelde ziet er super uit !! Maar wat gebruiken jullie veel plastic/Tempex. Vlees in plastic vaccuum zal niet anders kunnen, maar grote tempex doos met plastic koel elementen heb ik al even niet gezien. Had liever gezien dat het verpakkingsmateriaal incl koelelementen van karton/papier zouden zijn ! Dit vind ik wel een gemiste kans in deze tijd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw bericht. Fijn dat u met ons meedenkt! We hebben in de 13 jaar dat we op de markt zijn alle verpakkingsmaterialen getest die we konden verzinnen. Hennep, karton, papier, schapenwol - om er maar een paar te noemen. Om allerlei redenen zijn we voorlopig bij EPS gebleven - die redenen kunnen variëren van kosten (die we door moeten berekenen aan u, de consument), isolatiewaarde maar ook duurzaamheid - onze EPS dozen worden 100% gerecycled voor het vervaardigen van licht beton (zoals gebruikt wordt voor de bouw van parkeergarages bijvoorbeeld). Wel hebben we geïnvesteerd in LIVING PACKETS, een Frans bedrijf dat op de markt komt met herbruikbare EPS dozen die 1000 keer meegaan en voorzien zijn van een LCD scherm in plaats van een papieren etiket (geen papierverspilling) en een GPS-tracker. U kunt het zien als een gasfles - u mag hem gebruiken en zelf ook hergebruiken om dingen te versturen. Levert u hem in, dan krijgt u statiegeld terug. Het wachten is op de introductie van dit revolutionaire idee in Nederland. Het plastic van de koelelementen is ook 100% recyclebaar en de koelelementen (die water bevatten) mogen in de oranje Kliko. "Papieren" koelelementen die men nog wel eens tegenkomt zijn jammer genoeg niet van papier. De lining is ook van plastic (anders zouden ze lekken) en die elementen zijn veel moeilijker te recyclen door de combinatie van plastic binnenin en een "duurzaam" velletje aan de buitenkant...

- Oosterhout
9
Snelle levering
Veel keuze voor de BBQ en voor een redelijke prijs.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Deventer
9
Ruime keus, uitstekende kwaliteit!
Bijzonder goed vlees, snel en goed gekoeld bezorgd!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Den Haag
10
Zeer goed, top
Zeer goed en netjes geregeld De volgende dag al, was snel dus
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw tien! Zo is et maar net: vóór 12.00 besteld? De volgende werkdag al in huis.

- Uden
9
vlees is goed aangekomen
degene waarvoor de BBQ was hebben genoten.
Reactie bekijken
Onze reactie

Super om te horen. Hartelijk dank voor uw recensie!

- Wierden
10
helemaal tevreden
wederom een top afhandeling van mijn bestelling, dit is nu denk ik de 4e keer dat ik wat via meerdanvlees bestel, het is netjes verpakt, het is op tijd, hoe het smaakt ga ik morgen ervaren, ik ben intens content. bedankt meerdanvlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat wil je nou als webwinkel nog meer dan klanten die intens content zijn? Heel hartelijk dank voor deze 10!!

- Veenendaal
10
top bedrijf
Perfect vlees en snelle levering ,het vlees ziet er altijd mooi uit en ben al jaren een zeer tevreden klant.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Anna Paulowna
10
Top!
Kwalitatief goed vlees, alles is netjes verpakt in een koelbox met elementen. Zeker een aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze megascore!

- Erm
9.2
3556 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10