Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Langzaam gegaarde varkensnek met granaatsiroop en boekweit

Langzaam gegaarde varkensnek met granaatsiroop en boekweit

Bereidingswijze

Een ‘slow cooking’-recept

Varkensnek wordt veel minder vaak gegeten dan het verdient. Het is dan misschien wat aan de vette kant, maar doorregen vlees zorgt wel voor een hoop smaak. In sommige gevallen, en dit is er zo een, is “minder maar dan wel heel lekker” wellicht beter op zijn plaats dan “veel, mager en smaakloos”. U kunt dit maken met varkensnek van ons Europese varken (zie afbeelding), en dat is al weergalos lekker, of van het gespecialiseerde Ibéricovarken. Dat laatste levert een nog mooiere, vollere smaak door de fantastische manier waarop het Ibéricovarken wordt grootgebracht. Het nadeel kan echter zijn dat uw tafelgasten uw huis nooit meer willen verlaten. Soms moet men keuzes maken…

Stap voor stap

Langzaam gegaarde varkensnek met granaatsiroop en boekweit

Marineren

Voeg in een kommetje de granaatappelsiroop, de honing en het citroensap bij elkaar. Geen granaatappelsiroop in huis? Appelstroop kan ook. Hak de teentjes knoflook niet al te fijn en voeg deze, samen met de venkelzaadjes, toe aan het mengsel. Leg het vlees erbij en zorg ervoor dat alles redelijk goed verdeeld is. Marineer het vlees 3-10 uur, het liefst “sous vide”, oftewel vacuüm. Nou hebben de meesten van ons thuis geen vacumeermachine. Een stevige zak waar u zoveel mogelijk lucht uitlaat voor u hem dichtknoopt is ook goed.

Eerst braden

Verwarm de oven voor op 220° C en steek vervolgens de bovengrill erbij aan. Leg het vlees met de marinade in een open cocotte en plaats deze onder de grill. Na 10 minuten haalt u de cocotte uit de oven, draait u de varkensnek een kwart slag, overgiet u hem met een paar lepels van het bakvocht en plaatst u hem terug in de oven. Herhaal dit nog 2 keer, tot de nek aan alle kanten mooi gekleurd is.

Langzaam gegaarde varkensnek met granaatsiroop en boekweit

Dan stoven

Haal het vlees uit de pan. Blus het bakvocht af met 200ml water. Rol het vlees in de boekweitkorrels en leg het terug in de cocotte. Sluit deze af met een deksel. Plaats de cocotte terug in de oven en verminder de temperatuur tot 120° C. Stoof het vlees nu langzaam gedurende een klein uurtje (kerntemperatuur 63° C). Haal het vlees uit de pan en leg het op een niet al te koude plaats om tot rust te komen. Blus de saus weer met 200ml water af, breng weer aan de kook en laat de boekweitkorrels nog even doorkoken in de jus (6 minuten). Breng de jus op smaak met zout en peper.

Langzaam gegaarde varkensnek met granaatsiroop en boekweit

Serveertip

Snij het vlees en serveer met de saus en de boekweitkorrels. Een lekkere garnituur voor dit gerecht is een stamppotje van peterseliewortel en raapstelenblad.

Raapstelen

Wijntip

Een fruitige rode landwijn uit Frankrijk. Een Bourgueil AOC bijvoorbeeld.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Zeer verzorgd
Zeer verzorgd ingepakt en het vlees was van hoge kwaliteit, zeker voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Amsterdam
10
Helemaal perfect!
Het was de eerste keer dat ik vlees bestelde op internet. Ivm temperatuur vond ik dat wel spannend. Maar dit was zo perfect ingepakt en gekoeld dat ik daar geen twijfel over heb dat het koel genoeg is gebleven.
Reactie bekijken
Onze reactie

The proof of the pudding is in the tasting! Blij dat we u hebben kunnen overtuigen! Inderdaad, onze piepschuimen dozen zijn speciaal ontwikkeld om gedurende 48 de temperatuur van uw koelkast na te bootsen. Meer dan genoeg tijd om uw bestelling koel bij u aan de deur te krijgen, dus.

- Marknesse
10
Excellent
Goede producten, goed verpakt. Till next time
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Wat een feest! Dank voor uw reactie en inderdaad, graag tot spoedig!

- Utrecht
10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
10
Uitstekend, snelle levering
Het juiste product die ik wou hebben gekregen. Super!
Reactie bekijken
Onze reactie

Thank you veru much for your kind words!

- Groningen
9.2
3622 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10