Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Langzaam gegaarde varkensnek met granaatsiroop en boekweit

Langzaam gegaarde varkensnek met granaatsiroop en boekweit

Bereidingswijze

Een ‘slow cooking’-recept

Varkensnek wordt veel minder vaak gegeten dan het verdient. Het is dan misschien wat aan de vette kant, maar doorregen vlees zorgt wel voor een hoop smaak. In sommige gevallen, en dit is er zo een, is “minder maar dan wel heel lekker” wellicht beter op zijn plaats dan “veel, mager en smaakloos”. U kunt dit maken met varkensnek van ons Europese varken (zie afbeelding), en dat is al weergalos lekker, of van het gespecialiseerde Ibéricovarken. Dat laatste levert een nog mooiere, vollere smaak door de fantastische manier waarop het Ibéricovarken wordt grootgebracht. Het nadeel kan echter zijn dat uw tafelgasten uw huis nooit meer willen verlaten. Soms moet men keuzes maken…

Stap voor stap

Langzaam gegaarde varkensnek met granaatsiroop en boekweit

Marineren

Voeg in een kommetje de granaatappelsiroop, de honing en het citroensap bij elkaar. Geen granaatappelsiroop in huis? Appelstroop kan ook. Hak de teentjes knoflook niet al te fijn en voeg deze, samen met de venkelzaadjes, toe aan het mengsel. Leg het vlees erbij en zorg ervoor dat alles redelijk goed verdeeld is. Marineer het vlees 3-10 uur, het liefst “sous vide”, oftewel vacuüm. Nou hebben de meesten van ons thuis geen vacumeermachine. Een stevige zak waar u zoveel mogelijk lucht uitlaat voor u hem dichtknoopt is ook goed.

Eerst braden

Verwarm de oven voor op 220° C en steek vervolgens de bovengrill erbij aan. Leg het vlees met de marinade in een open cocotte en plaats deze onder de grill. Na 10 minuten haalt u de cocotte uit de oven, draait u de varkensnek een kwart slag, overgiet u hem met een paar lepels van het bakvocht en plaatst u hem terug in de oven. Herhaal dit nog 2 keer, tot de nek aan alle kanten mooi gekleurd is.

Langzaam gegaarde varkensnek met granaatsiroop en boekweit

Dan stoven

Haal het vlees uit de pan. Blus het bakvocht af met 200ml water. Rol het vlees in de boekweitkorrels en leg het terug in de cocotte. Sluit deze af met een deksel. Plaats de cocotte terug in de oven en verminder de temperatuur tot 120° C. Stoof het vlees nu langzaam gedurende een klein uurtje (kerntemperatuur 63° C). Haal het vlees uit de pan en leg het op een niet al te koude plaats om tot rust te komen. Blus de saus weer met 200ml water af, breng weer aan de kook en laat de boekweitkorrels nog even doorkoken in de jus (6 minuten). Breng de jus op smaak met zout en peper.

Langzaam gegaarde varkensnek met granaatsiroop en boekweit

Serveertip

Snij het vlees en serveer met de saus en de boekweitkorrels. Een lekkere garnituur voor dit gerecht is een stamppotje van peterseliewortel en raapstelenblad.

Raapstelen

Langzaam gegaarde varkensnek met granaatsiroop en boekweit

Wijntip

Een fruitige rode landwijn uit Frankrijk. Een Bourgueil AOC bijvoorbeeld.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
teleurstellende ervaring
Wij kopen al enkele jaren vlees bij MdV en altijd tevreden over de kwaliteit en de verzending. De laatste keer hebben wij o.a slavinken besteld van 120 gram en zonder enige communicatie andere slavinken ontvangen van 100 gram. Hierover een mail verstuurd en kreeg toen een tegoedbon van € 0,30 die een maand geldig was terwijl ik alleen had gevraagd naar het verschil in besteld en geleverd. Klantenservice is gewoon knudde, de biefstukken zijn oke.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte heer Schrama. Dank voor uw beoordeling! U heeft ons attent gemaakt op een gewichtsverschil van 20 gram bij 5 slavinken. Wij hebben u onze excuses aangeboden en uitgelegd dat dit artikel inderdaad heel iets minder is gaan wegen omdat we zijn overgestapt op een nieuwe versie van dit product. We maken deze slavinken tegenwoordig helemaal zelf (en dus anders) en kopen ze niet meer kant-en-klaar in. Deze overstap heeft plaatsgevonden tussen de dag dat u heeft besteld en de dag dat we hebben geleverd. De kwaliteit van het artikel is er enorm op vooruit gegaan. U heeft volkomen gelijk - we hadden u moeten waarschuwen dat we u een heel iets lichter artikel zouden afsturen, te meer omdat dit artikel 6 cent per stuk goedkoper is. Dit was erbij in geschoten. Excuses daarvoor! We hebben onmiddellijk het verschil (dertig eurocent) vergoed Omdat u vaker bij ons besteld had hebben we dit verschil in een korting van 30 cent "gegoten". Een terugbetaling op uw rekening van 30 cent kost ons bedrijf ongeveer 1,5 Euro en dat leek ons, aangezien u terugkerende klant bent, een onverantwoorde optie. U heeft contact opgenomen met ons bedrijf via e-mail en heeft ons laten weten dat u niet tevreden was met de geboden uitleg. Ondanks de nogal cynische toon van uw e-mail (want, geloof het niet, ook wij zijn mensen) hebben we u netjes per ommegaande gevraagd aan te geven waar u zich niet in kon vinden. Uw antwoord was dat u hier verder niet over wilde corresponderen. Nu schrijft u deze negatieve recensie. De enige conclusie die wij hieruit kunnen trekken (en dat doen we echt niet vaak) is dat u, door ons niet de kans te geven uw "probleem" op te lossen, blijk geeft van het feit meer genoegen te halen uit het toebrengen van reputatieschade aan ons bedrijf dan aan het oplossen van dit voorval en het onderhouden van een vriendelijke en professionele verstandhouding met uw leverancier. En dat allemaal over dertig cent. Jammer. Jammer ook dat u onze biefstukken "oke" noemt. Dat zijn ze namelijk niet. Ze zijn fantastisch. Al zeggen we het zelf. Vr. groet, Klantenservice.

- Hazerswoude-Dorp
2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
9.2
2924 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10