Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Lasagne uit de houtoven

Lasagne uit de houtoven

Bereidingswijze

Lasagne al forno

Lasagne, die heerlijke pastaschotel. Hier een recept voor lasagne met eigengemaakt deeg of kant-en-klare lasagnebladen.

Lasagne

De lasagne (in sommige delen van Italië ook bekend als “pasticcio”) is een typisch Italiaans gerecht, vooral in Emilia-Romagna erg populair is. Inmiddels geniet lasagne internationale faam. Het wordt bereid door een evenredig aantal lagen gekookt deeg af te wisselen met lagen vulling. Het geheel wordt afgebakken in de oven en gegratineerd. 
Het meest authentieke recept bevat ragù Bolognese, oftewel tomatensaus met gehakt (klik hier voor het recept), béchamelsaus en Parmigiano Reggiano; er bestaan ook versies zonder vlees (zie afbeeldingen) en zelfs zonder tomaten (algemeen “in bianco” genaamd) met bijvoorbeeld champignons. Er zijn oneindige variaties zowel in de naam als in het recept, niet alleen van regio tot regio, maar ook van land tot land en zelfs van familie tot familie. 
Er is een gerucht dat een product dat lijkt op de huidige lasagne, genaamd “Lasanium”, al in het oude Rome bekend was. De overlevering suggereert dat het een favoriet gerecht was van Cicero: Het gerecht was zacht en kon dus ook door mensen op leeftijd makkelijk worden genuttigd. 
Soortgelijke gerechten vindt men ook in andere keukens: De Venezolanen hebben de pasticho en in Georgië kent men de atsjma, een heerlijk gerecht, opgebouwd uit deeglagen en geraspte Suluguni (Soulougouni), een zalige verse kaas, gemaakt van een mengsel van koeien-, buffel-, schapen- en geitenmelk, die iets zouter is dan mozzarella.

Stap voor stap

Lasagne uit de houtoven

Il forno

Verwarm de oven voor op 180-200 graden.

Lasagne uit de houtoven

Preparazioni

Bereid de ingrediënten voor. Gebruik  pastabladen  of maak zelf met behulp van en pastamachinetje (hier het recept).

Lasagne uit de houtoven

La pasta

Leg de pastabladen uit op een met bloem bestoven werkoppervlak. Mocht u hebben gekozen voor droge vellen (niet zelfgemaakt en niet vers) dan moet  ze eerst kort koken en uit laten lekken.

Lasagne uit de houtoven

La teglia

Beboter een metalen of keramische, vuurvaste ovenschaal en doe er een beetje sugo in. Als u vleeslasagna maakt, bak het gehakt dan rul in een koekenpan met wat olijfolie en voeg het toe aan de tomatensaus.

Lasagne uit de houtoven

La besciamella

Voeg dan wat bechamelsaus toe. Wrijf dit uit met de bolle kant van een pollepel.

Lasagne uit de houtoven

Eerste laag...

Leg de eerste laag lasagnebladen in de vorm en herhaal de vorige handelingen. Laat de vellen niet te veel overlappen, want dubbel deeg is minder lekker in de mond dan enkel.

Lasagne uit de houtoven

En maar door....

Bestrooi vervolgens met een gedeelte van de blokjes mozzarella. Ga zo door tot de bladen op zijn. Hou rekening met de hoogte. Een beetje lasagne heeft 5-8 lagen. Pas uw ovenschotel daarop aan. Let er vooral op dat u de hoeken niet vergeet anders worden die straks te droog. Bouw nu op deze manier verder aan uw lasagne. Eindig met een laag mozzarella.

Lasagne uit de houtoven

Il Parmigiano

De laatste laag bestrooit u met geraspte parmezaan. Liefhebbers voegen aan deze laag ook een paar kleine klontjes harde boter toe om een nog mooiere smaak te bereiken in de oven.

De oven in!

Hoppa! Een andere ovenschaal? Klopt! Da’s een andere keer gefotografeerd! Nu kan de lasagne de oven in.

30 minuten en u kunt aan tafel. Eventueel kunt u de laatste 5 minuten de oven even wat harder opstoken voor een extra korstje bovenop en wat extra heerlijke rooksmaak. ’t Is maar wat u wilt.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Uitstekend
Alles netjes geleverd :-)
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Oostrozebeke
#organization Meerdanvlees.nl
8
Goede kwaliteit
Goede kwaliteit,snelle levering.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel, en wat woont u in een leuke gemeente!:)

- Privacy
#organization Meerdanvlees.nl
10
Heerlijk vlees
Zoals altijd prima bezorging en goede kwaliteit vlees!Dank!
Reactie bekijken
Onze reactie

U bedankt voor deze tien! Graag gedaan!

- 's-Gravenhage
#organization Meerdanvlees.nl
10
Op tijd en perfect verpakt geleverd kwaliteits vlees
Heerlijk vlees. Wordt in koelbox met elementen geleverd. Levering altijd op tijd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Ook namens onze pakketbezorger heel hartelijk dank!

- Rotterdam
#organization Meerdanvlees.nl
7
Goed vlees en netjes verpakt .
Mooie selectie op de site . Goed vlees en wordt netjes verpakt bezorgd .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw recensie!

- Haarlem
#organization Meerdanvlees.nl
10
Heel positief.
Goede communicatie, prima verpakking, heel mooi vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Nijmegen
#organization Meerdanvlees.nl
8
Goed
Netjes afgeleverd. Goed verpakt en gekoeld.
Reactie bekijken
Onze reactie

Top! Bedankt!

- Vroomshoop
#organization Meerdanvlees.nl
10
HEEEEEEERLIJK!!!
Heerlijk mals vlees, stuk voor stuk. We hebben zeer genoten van dit verrukkelijke vlees, dat duidelijk anders (beter!) smaakt dan dat wat je bij de supermarkt koopt.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Meppel
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3252 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl