Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Lasagne uit de houtoven

Lasagne uit de houtoven

Bereidingswijze

Lasagne al forno

Lasagne, die heerlijke pastaschotel. Hier een recept voor lasagne met eigengemaakt deeg of kant-en-klare lasagnebladen.

Lasagne

De lasagne (in sommige delen van Italië ook bekend als “pasticcio”) is een typisch Italiaans gerecht, vooral in Emilia-Romagna erg populair is. Inmiddels geniet lasagne internationale faam. Het wordt bereid door een evenredig aantal lagen gekookt deeg af te wisselen met lagen vulling. Het geheel wordt afgebakken in de oven en gegratineerd. 
Het meest authentieke recept bevat ragù Bolognese, oftewel tomatensaus met gehakt (klik hier voor het recept), béchamelsaus en Parmigiano Reggiano; er bestaan ook versies zonder vlees (zie afbeeldingen) en zelfs zonder tomaten (algemeen “in bianco” genaamd) met bijvoorbeeld champignons. Er zijn oneindige variaties zowel in de naam als in het recept, niet alleen van regio tot regio, maar ook van land tot land en zelfs van familie tot familie. 
Er is een gerucht dat een product dat lijkt op de huidige lasagne, genaamd “Lasanium”, al in het oude Rome bekend was. De overlevering suggereert dat het een favoriet gerecht was van Cicero: Het gerecht was zacht en kon dus ook door mensen op leeftijd makkelijk worden genuttigd. 
Soortgelijke gerechten vindt men ook in andere keukens: De Venezolanen hebben de pasticho en in Georgië kent men de atsjma, een heerlijk gerecht, opgebouwd uit deeglagen en geraspte Suluguni (Soulougouni), een zalige verse kaas, gemaakt van een mengsel van koeien-, buffel-, schapen- en geitenmelk, die iets zouter is dan mozzarella. 

Stap voor stap

Lasagne uit de houtoven

Il forno

Verwarm de oven voor op 180-200 graden.

Lasagne uit de houtoven

Preparazioni

Bereid de ingrediënten voor. Gebruik  pastabladen  of maak zelf met behulp van en pastamachinetje (hier het recept).

Lasagne uit de houtoven

La pasta

Leg de pastabladen uit op een met bloem bestoven werkoppervlak. Mocht u hebben gekozen voor droge vellen (niet zelfgemaakt en niet vers) dan moet  ze eerst kort koken en uit laten lekken.

Lasagne uit de houtoven

La teglia

Beboter een metalen of keramische, vuurvaste ovenschaal en doe er een beetje sugo in. Als u vleeslasagna maakt, bak het gehakt dan rul in een koekenpan met wat olijfolie en voeg het toe aan de tomatensaus.

Lasagne uit de houtoven

La beciamella

Voeg dan wat bechamelsaus toe. Wrijf dit uit met de bolle kant van een pollepel.

Lasagne uit de houtoven

Eerste laag...

Leg de eerste laag lasagnebladen in de vorm en herhaal de vorige handelingen. Laat de vellen niet te veel overlappen, want dubbel deeg is minder lekker in de mond dan enkel.

Lasagne uit de houtoven

En maar door....

Bestrooi vervolgens met een gedeelte van de blokjes mozzarella. Ga zo door tot de bladen op zijn. Hou rekening met de hoogte. Een beetje lasagne heeft 5-8 lagen. Pas uw ovenschotel daarop aan. Let er vooral op dat u de hoeken niet vergeet anders worden die straks te droog. Bouw nu op deze manier verder aan uw lasagne. Eindig met een laag mozzarella. 

Lasagne uit de houtoven

Il Parmigiano

De laatste laag bestrooit u met geraspte parmezaan. Liefhebbers voegen aan deze laag ook een paar kleine klontjes harde boter toe om een nog mooiere smaak te bereiken in de oven.

De oven in!

Hoppa! Een andere ovenschaal? Klopt! Da’s een andere keer gefotografeerd! Nu kan de lasagne de oven in.

30 minuten en u kunt aan tafel. Eventueel kunt u de laatste 5 minuten de oven even wat harder opstoken voor een extra korstje bovenop en wat extra heerlijke rooksmaak. ’t Is maar wat u wilt.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
Vlees prima, verpakking kan beter
Goed assortiment en de bestelling werd op de afgesproken dag geleverd. Helaas was een aantal produkten reeds aan het ontdooien, dat is niet handig omdat opnieuw invriezen ten koste gaat van de kwaliteit van het vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw recensie. Fijn dat u het even meldt! Er is namelijk nog steeds een aantal klanten die niet op de hoogte zijn van het feit dat 95% van onze producten niet diepvries zijn maar koel vers. Daarop zijn onze koeldozen ook ingericht - ze houden een temperatuur aan die te vergelijken is met uw koelkast (niet uw diepvries), en dat voor 48 uur. Op de productpagina van elk item is te zien of het product gekoeld of diepgevroren bij ons weggaat. In uw geval was alleen de kangoeroefilet een diepvriesproduct. Als een product diepgevroren bij ons vertrekt (wat heel zeldzaam is) dan kan het inderdaad onderweg iets gaan dooien. De kwaliteit heeft daar echter niet onder te leiden mits het product koud is gebleven.

- Nootdorp
#organization Meerdanvlees.nl
8
prima ervaring
netjes verpakt. Aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk bedankt voor uw waardering!

- Gouda
#organization Meerdanvlees.nl
10
perfect en tijdig geleverd
Alles in prima kwaliteit en conditie geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u hartelijk!

- Antwerpen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Satisfied as always
Meat is good quality always a success in dinner table. Lot's if choice of meat and never fail to impress us with taste, texture and quality.
Reactie bekijken
Onze reactie

Thank you sincerely for this maximum score!

- Steenbergen nb
#organization Meerdanvlees.nl
10
goede website, snelle bezorging
goede website, snelle bezorging
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Rijnsburg
#organization Meerdanvlees.nl
10
Kwaliteit in vlees en service
Bestel hier al jaren BBQ vlees, gourmetvlees, schnitzels etc.Altijd op tijd en koud geleverd. Top!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel erg bedankt voor deze topscore!

- Tollebeek
#organization Meerdanvlees.nl
10
Zeer kwalitatief goed vlees.
Er was een item niet geleverd, binnen paar minuten (op zaterdag) reactie van klantenservice dat dit wordt opgelost. En kwaliteit van vlees en wijze van verpakken zeer goed. Ik ga snel weer bestellen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw hoge waardering. We waren inderdaad vergeten te melden dat een product niet zou worden geleverd. Nogmaals excuses! Uiteindelijk hebben we het toch weten op te lossen. Fijn dat u zo sportief reageert!

- Amstelveen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Super heerlijk vlees
Vlees zoals het hoort te zijn, mals en vol smaak !
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Weer een tien! Klanen vragen wel eens: "is uw vlees grasgevoerd, is uw vlees alleen uit de regio, enz." U slaat de spijker op z'n kop: natuurlijk streven wij naar maximale duurzaamheid, maar ons vlees is vooral gewoon heel erg lekker:)

- HENDRIK-IDO-AMBACHT
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3082 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl