Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Lasagne uit de oven

Lasagne uit de oven

Bereidingswijze

Lasagne al forno

Lasagne, die heerlijke pastaschotel. Hier een recept voor lasagne met eigengemaakt deeg of kant-en-klare lasagnebladen.

Lasagne

De lasagne (in sommige delen van Italië ook bekend als “pasticcio”) is een typisch Italiaans gerecht, vooral in Emilia-Romagna erg populair is. Inmiddels geniet lasagne internationale faam. Het wordt bereid door een evenredig aantal lagen gekookt deeg af te wisselen met lagen vulling. Het geheel wordt afgebakken in de oven en gegratineerd. Het meest authentieke recept bevat ragù Bolognese, oftewel tomatensaus met gehakt (klik hier voor het recept), béchamelsaus en Parmigiano Reggiano; er bestaan ook versies zonder vlees (zie afbeeldingen) en zelfs zonder tomaten (algemeen “in bianco” genaamd) met bijvoorbeeld champignons. Er zijn oneindige variaties zowel in de naam als in het recept, niet alleen van regio tot regio, maar ook van land tot land en zelfs van familie tot familie. 
Er is een gerucht dat een product dat lijkt op de huidige lasagne, genaamd “Lasanium”, al in het oude Rome bekend was. De overlevering suggereert dat het een favoriet gerecht was van Cicero: Het gerecht was zacht en kon dus ook door mensen op leeftijd makkelijk worden genuttigd. 
Soortgelijke gerechten vindt men ook in andere keukens: De Venezolanen hebben de pasticho en in Georgië kent men de atsjma, een heerlijk gerecht, opgebouwd uit deeglagen en geraspte Suluguni (Soulougouni), een zalige verse kaas, gemaakt van een mengsel van koeien-, buffel-, schapen- en geitenmelk, die iets zouter is dan mozzarella.

Stap voor stap

Lasagne uit de oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 ℃. Bereid de ingrediënten voor. Gebruik kant-en-klare pastabladen of maak zelf met behulp van en pastamachinetje (hier het recept).

Lasagne uit de oven

La pasta

Leg de pastabladen uit op een met bloem bestoven werkoppervlak. Mocht u hebben gekozen voor droge vellen (niet zelfgemaakt en niet vers) dan moet  ze eerst kort koken en uit laten lekken.

Lasagne uit de oven

La teglia

Beboter een ovenschaal en doe er een beetje sugo in. Als u vleeslasagna maakt, bak het gehakt dan rul in een koekenpan met wat olijfolie en voeg het toe aan de tomatensaus.

Lasagne uit de oven

La besciamella

Voeg dan wat bechamelsaus toe. Wrijf dit uit met de bolle kant van een pollepel.

Lasagne uit de oven

Eerste laag...

Leg de eerste laag lasagnebladen in de vorm en herhaal de vorige handelingen. Laat de vellen niet te veel overlappen, want dubbel deeg is minder lekker in de mond dan enkel.

Lasagne uit de oven

En maar door....

Bestrooi vervolgens met een gedeelte van de blokjes mozzarella. Ga zo door tot de bladen op zijn. Hou rekening met de hoogte. Een beetje lasagne heeft 5-8 lagen. Pas uw ovenschotel daarop aan. Let er vooral op dat u de hoeken niet vergeet anders worden die straks te droog. Bouw nu op deze manier verder aan uw lasagne. Eindig met een laag mozzarella.

Lasagne uit de oven

Il Parmigiano

De laatste laag bestrooit u met geraspte parmezaan. Liefhebbers voegen aan deze laag ook een paar kleine klontjes harde boter toe om een nog mooiere smaak te bereiken in de oven.

De oven in!

Nu kan de lasagne de oven in. 30 minuten en u kunt aan tafel. Eventueel kunt u de laatste 5 minuten de grill aanzetten voor een extra korstje bovenop. ’t Is maar wat u wilt.

Heeft u toevallig een houtoven? Nog beter! Gebruik dan dit recept!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
7
Goed
L.S., Ik had dezelfde bestelling gedaan als die van 05-06. Echter nu waren de kalfsoesters itt vorige keer niet per stuk verpakt , wat we wel graag gewild zouden hebben.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte klant, Dank u wel voor uw bericht. Jammer dat we niet hebben voldaan aan uw verwachtingen. We hebben het even nagekeken op de factuur (zie ook onze aparte e-mail hierover). U heeft gekozen voor de standaard verpakkingsoptie. Die is altijd automatisch “samen verpakt”. IN de mail hebben we u een screenshot van de productpagina gestuurd met uitleg. Ook bij een herhaalorder is het van belang dat u zelf de juiste optie kiest. Het systeem schakelt automatisch terug naar de standaard optie. We hopen u hiermee iets meer op weg te hebben geholpen.

- Hengelo Ov
10
Super en aardig aan te telefoon
Heel klantvriendelijk
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Een tien voor klantvriendelijkheid! Die hadden we nog niet. Wel voor kwaliteit, verpakking, prijsniveau, assortiment en gemak maar nu zit de hele klantenservice te glunderen!! Heel blij mee!

- Haarlem
9.2
3434 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10