Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Ljoelja kebab (lamsgehaktspiesjes) met bulgur

Ljoelja kebab (lamsgehaktspiesjes) met bulgur

Bereidingswijze

Ook wel ljoelja kebab

Gehakt op een spies. Er zijn verschillende varianten van. Behalve deze hebben ook nog de adana-kebab voor u. Niet zo eenvoudig te maken als het lijkt, maar heerlijk, en dus de moeite waard! Adana kebab past goed bij een andere lekkernij uit de keuken van die hoek van de wereld: Turkse rode koolsalade. U krijgt van ons ook daarvan het recept.

Stap voor stap

Stap 1

Indien u bent gestart met lamsgehakt heeft u nog lamsvet nodig. Lamsvet is beslist niet overal te koop. Varkensvet is makkelijker te bemachtigen. Houd u er wel rekening mee dat diy gerecht vooral in muslimlanden wordt gegeten, waar varkensvlees “haram”, oftewel uit den boze is. Begint u met lamsschouder dan moet u het lamsvet kunnen bemachtigen bij het uitbenen en opsnijden van de schouder. U moet uitkomen op een redelijk vette massa: Dit gehakt wordt niet gebonden met eiwit en brood, en moet het hebben van dit vet. Als het gehakt te mager is valt het bij het grillen van de spies!

 

Stap 2

Maal het vlees fijn, samen met het vet en de uien, in een vleesmolen of uw keukenmachine. Begint u met kant-en-klaar gehakt, maal dan alleen de uien en het vet en voeg later het gehakt toe. Alles goed met de hand kneden.

Stap 3

Voeg nu het fijngehakte korianderblad erbij, daarna de paprika en de gekneusde korianderzaden en breng op smaak met zout.

Stap 4

Draai alles nog een keer door de vleesmolen of keukenmachine en kneed stevig met de hand tot een compact geheel. En nu een cruciaal moment in de voorbereiding: Het gehakt moet nu “geslagen” worden: Pak gedurende 5 minuten telkens weer de hele massa op en gooi deze met kracht terug in de mengkom. Op deze manier verkrijgt het vlees de elasticiteit die het nodig heeft om tijdens het grillen niet uit elkaar te brokkelen. Vervolgens zet u het gehakt minstens 3 uur weg in de koelkast om op te stijven. Zet daarna een bak met koud water bij u in de buurt om uw handen te koelen en nat te houden tijdens het vormen van de kebab. Zo voorkomt u dat het vlees aan uw handen gaat plakken.

 

Stap 5

Draai nu gehaktballen van ongeveer 60 gram.

Stap 6

Van deze balletjes maakt u rollen van ca.10 cm lang.

Stap 7

Rijg de kebab voorzichtig aan de spiesjes. U kunt het best metalen platte spiesen nemen. Met houten satépennen kan het ook maar dat vraagt iets meer vaardigheid.

Stap 8

Hoe gladder en evenrediger u de kebab verdeelt, des te beter en gelijkmatiger zullen ze straks braden op houtskoolvuur.

Stap 9

Kebab wordt gebraden boven een houtskoolvuur zonder rooster. De kebab is gaar wanneer hij stevig aanvoelt.

Ljoelja kebab (lamsgehaktspiesjes) met bulgur

Serveertip

Maak een mooie slinger van granaatsiroop op het bord. Serveer met bulgur (zie recept) m.b.v. een garneerring. Garneer af met wat verse koriander. Serveer een frisse salade, bijvoorbeeld een Turkse rodekooldsalade erbij. Deze ljulja kebab wordt ook vaak geserveerd als onderdeel van een meze.

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Steur op de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
10
Zeer verzorgd
Zeer verzorgd ingepakt en het vlees was van hoge kwaliteit, zeker voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk bedankt!

- Amsterdam
10
Helemaal perfect!
Het was de eerste keer dat ik vlees bestelde op internet. Ivm temperatuur vond ik dat wel spannend. Maar dit was zo perfect ingepakt en gekoeld dat ik daar geen twijfel over heb dat het koel genoeg is gebleven.
Reactie bekijken
Onze reactie

The proof of the pudding is in the tasting! Blij dat we u hebben kunnen overtuigen! Inderdaad, onze piepschuimen dozen zijn speciaal ontwikkeld om gedurende 48 de temperatuur van uw koelkast na te bootsen. Meer dan genoeg tijd om uw bestelling koel bij u aan de deur te krijgen, dus.

- Marknesse
10
Excellent
Goede producten, goed verpakt. Till next time
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Wat een feest! Dank voor uw reactie en inderdaad, graag tot spoedig!

- Utrecht
10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
9.2
3623 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10