Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Longhaas au poivre op een bedje van spinazie

Longhaas au poivre op een bedje van spinazie

Bereidingswijze

Ook heerlijk op de BBQ!

Laat het vlees van binnen rood of rosé, en na een korte periode van rust, wanneer de vleessappen zich hebben verdeeld over de vleesvezels, kan het op tafel. Ook zeer geschikt op een houtkoolvuur of in uw Weber® of Green Egg®!

Steak au poivre
Samen met de Steak Béarnaise wellicht de meest beroemde bereiding van biefstuk. Loop een willekeurig tentje binnen in Saint-Germain-des-Prés of de Quartier Latin in Parijs, of in de Brusselse Marollen, en je komt het tegen op de kaart: een imposant stuk rundvlees, seignant gebakken in geklaarde boter, met een lekkere saus op basis van peper of verse dragon. Hierbij, hoe kan het anders, verse frietjes. Een hemels geschenk voor de tong, iets minder plaisant voor de lever en het lichaamsgewicht wellicht, maar ach, af en toe moet het kunnen. We doen u de Steak au poivre hier voor. Over het algemeen gebruikt men hiervoor de biefstuk (kogel of bil), of, in een enkel geval, de tournedos. Wij laten u hier zien dat het prima kan met een mooi stuk longhaas. Wij kennen twee versies van de saus: met en zonder room. We hebben gekozen voor de romige variant.

Groene peper, zwarte peper, witte peper… 1 pot nat
De peperplant groeit van oorsprong vooral in India, maar wordt nu ook geproduceerd door Indonesië, Maleisië, Brazilië en Vietnam. Wereldwijd wordt ongeveer 140.000 ton peper per jaar geproduceerd. De peperplant is een slingerplant die maximaal 15 meter hoog kan worden. Hij groeit in de schaduw. De plant heeft veel vocht nodig, en een hoge temperatuur. De plant draagt bessen van ongeveer 5 mm groot. De bessen groeien in trosjes van ongeveer 12 cm lang, zoals aalbessen. Zwarte, witte en groene peper stammen allemaal van dezelfde plant. De zwarte peper ontstaat uit de onrijp geoogste (groene en licht rode) bessen, die bij het drogen bruin tot zwart worden. Indien men de bessen niet droogt maar juist nat maakt en laat gisten, breekt de schil open en daaruit komt de witte peper tevoorschijn. De groene peper ontstaat net als zwarte peper uit de onrijpe vrucht, maar de vrucht wordt geconserveerd in bijvoorbeeld azijn of zout water.

 

 

 

 

Alvast eet smakelijk!

 

 

 

Signatuur Mats

Stap voor stap

Longhaas au poivre op een bedje van spinazie

Voorbereiding

  • Kook de spinazie in aanhangend water
  • Maak pommes frites zoals aangegeven in het recept
  • Kruid het vlees met zout of met onze heerlijke Meerdanvlees.nl vleeskruidenmix. Bestrooi het vlees daarna met de steakpeper. Mocht u die niet hebben dan kunt u zelf ook zwarte peperkorrels kneuzen in een vijzel of op uw snijplank, met de zijkant van een koksmes.
Longhaas au poivre op een bedje van spinazie

Bereiding van het vlees

Pan:
Maak in een koekenpan (liefst met dikke bodem) de geklaarde boter zeer heet. Bak de steaks snel aan alle kanten bruin. Let er op dat u op tijd de warmtebron tempert om te voorkomen dat de gekneusde peper verbrandt. Laat het vlees even op een laag pitje doorgaren tot het gaar aanvoelt (Kerntemperatuur 52° C). Haal het vlees uit de pan en leg het aan de kant. Haal het vlees uit de pan en leg het aan de kant. Gebruik een kernthermometer of de finger test.

BBQ:
Verhit uw grill tot zeer heet. Bak de steaks snel aan alle kanten bruin. Let er op dat uw gekneusde peper verbrandt. Leg het vlees dus op tijd naar een minder hete plaats op uw grill. Laat het vlees even op een laag vuur doorgaren tot het gaar aanvoelt (Kerntemperatuur 52° C). Haal het vlees uit de pan en leg het aan de kant.

Sous-vide:
B
reng de steaks naar 48° C in uw sous-videbad. Verhit daarna boter in een pan of uw grill en bak de steaks zoals gebruikelijk, maar dan alleen even om de buitenkant te kleuren.

 

longhaas grill

Bereiding van de saus

Pan:
Giet de boter af.

BBQ:
Smelt een klein klontje boter in een koekenpan.

En dan:

  • Doe de groene peper in de pan
  • Giet een scheut Cognac of Vieux in de pan en flambeer de peperkorrels
  • Blus af met fond en wijn
  • Reduceer op hoog vuur tot ongeveer een derde is overgebleven
  • Voeg de room toe en reduceer verder tot de room bindt en een mooie gladde saus ontstaat
Longhaas au poivre op een bedje van spinazie

Serveertip

Trancheer het vlees eventueel. Wij hebben gekozen voor een frites (zie afbeelding), zoals het hoort.

Longhaas au poivre op een bedje van spinazie

Wijntip

Een wijn die de vettigheid van de saus en de sterke smaak van de peper kan hebben. Brunello di Montalcino, Chinon, Moulin a Vent, Fronsac, Nero d’Avola. Of op zijn Belgisch, met een lekker pintje van de tap.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
teleurstellende ervaring
Wij kopen al enkele jaren vlees bij MdV en altijd tevreden over de kwaliteit en de verzending. De laatste keer hebben wij o.a slavinken besteld van 120 gram en zonder enige communicatie andere slavinken ontvangen van 100 gram. Hierover een mail verstuurd en kreeg toen een tegoedbon van € 0,30 die een maand geldig was terwijl ik alleen had gevraagd naar het verschil in besteld en geleverd. Klantenservice is gewoon knudde, de biefstukken zijn oke.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte heer Schrama. Dank voor uw beoordeling! U heeft ons attent gemaakt op een gewichtsverschil van 20 gram bij 5 slavinken. Wij hebben u onze excuses aangeboden en uitgelegd dat dit artikel inderdaad heel iets minder is gaan wegen omdat we zijn overgestapt op een nieuwe versie van dit product. We maken deze slavinken tegenwoordig helemaal zelf (en dus anders) en kopen ze niet meer kant-en-klaar in. Deze overstap heeft plaatsgevonden tussen de dag dat u heeft besteld en de dag dat we hebben geleverd. De kwaliteit van het artikel is er enorm op vooruit gegaan. U heeft volkomen gelijk - we hadden u moeten waarschuwen dat we u een heel iets lichter artikel zouden afsturen, te meer omdat dit artikel 6 cent per stuk goedkoper is. Dit was erbij in geschoten. Excuses daarvoor! We hebben onmiddellijk het verschil (dertig eurocent) vergoed Omdat u vaker bij ons besteld had hebben we dit verschil in een korting van 30 cent "gegoten". Een terugbetaling op uw rekening van 30 cent kost ons bedrijf ongeveer 1,5 Euro en dat leek ons, aangezien u terugkerende klant bent, een onverantwoorde optie. U heeft contact opgenomen met ons bedrijf via e-mail en heeft ons laten weten dat u niet tevreden was met de geboden uitleg. Ondanks de nogal cynische toon van uw e-mail (want, geloof het niet, ook wij zijn mensen) hebben we u netjes per ommegaande gevraagd aan te geven waar u zich niet in kon vinden. Uw antwoord was dat u hier verder niet over wilde corresponderen. Nu schrijft u deze negatieve recensie. De enige conclusie die wij hieruit kunnen trekken (en dat doen we echt niet vaak) is dat u, door ons niet de kans te geven uw "probleem" op te lossen, blijk geeft van het feit meer genoegen te halen uit het toebrengen van reputatieschade aan ons bedrijf dan aan het oplossen van dit voorval en het onderhouden van een vriendelijke en professionele verstandhouding met uw leverancier. En dat allemaal over dertig cent. Jammer. Jammer ook dat u onze biefstukken "oke" noemt. Dat zijn ze namelijk niet. Ze zijn fantastisch. Al zeggen we het zelf. Vr. groet, Klantenservice.

- Hazerswoude-Dorp
2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
9.2
2924 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10