Mafaldine ai pachino, mozzarella e basilico
Al komen de cherrytomaten dan oorspronkelijk uit Nederland, de Italiaanse keuken maakt er gretig gebruik van: Ze zijn handig te bereiden, blijven lang goed, presenteren prachtig en hebben, zowel rauw als verwarmd, een zeer prettige smaak. I in dit recept kunnen de cherrytomaatjes in principe ook rauw worden verwerkt; wij hebben ervoor gekozen ze iets te karamelliseren.
Voorbereiding:
Zet een pan met zout water op. Pasta “zwemt” graag, dus neem ruim water. Snij de cherrytomaatjes in vier partjes. Was de basilicum en pluk een stuk of 15 niet te grote blaadjes eraf. Snij de mozzarella in blokjes.
Bereiding:
Doe een scheut olijfolie in een kleine koekenpan en verhit deze licht. Gooi de partjes tomaat erbij en fruit deze voorzichtig aan. Doe er wat zout en peper uit de molen over. Laat afkoelen. Kook de pasta tot deze beetgaar is. Giet af. Doe de mozzarellablokjes, de tomaatjes en een flinke scheut verse olijfolie in een kom, samen met de pasta. Schep snel door elkaar. De mozzarella zal iets gaan smelten. Doe de pasta op de borden en laat de basilicumblaadjes er overheen dwarrelen. Klaar!
Wijntip:
Een frisse witte Italiaanse wijn.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u wel! Heel fijn om te horen. Laten we het de supermarkten niet te zwaar aanrekenen. Je zult het maar moeten doen - enorme hoeveelheden verkopen, voor de laagst mogelijke prijs. Gelukkig mogen wij consumenten als u bedienen, die de kiloknaller voorbij zijn en zoeken naar topkwaliteit. Voor die mensen gaan wij op zoek; vaak eisen we eerste keus; regelmatig bieden we meer geld voor de kilo. Vlees hoeft niet elke dag, maar als het dan zover is, dan wel goed vlees. Vinden wij.