Hoe je groenten mooi en knapperig houdt
Het kort koken van voedsel in ruim water,
afgieten en overspoelen met koud water.
Zo staat het in de culinaire woordenboeken. En het klopt! De techniek wordt voor verschillende doeleinden gebruikt – het weghalen van overheersende smaken, het losweken van vliezen (tomaat, zwezerik), het beetgaar koken (bladgroente), en – dat komt toch wel het meeste voor – het behouden van een kleur. Aan de hand van ons voorbeeld laten we u zien hoe u uw haricots verts net zo “verts” kunt krijgen als in de horeca. Fluitje van een cent.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.